Lændesmerter i kvinder

05/26/2014 by admin

Lændesmerter kan være et resultat af forkert bøjning eller ophævelse, overdreven motion, kroniske sygdomme eller graviditet. Ifølge Mayo Clinic er kvinder mere tilbøjelige end mænd til at opleve lavere rygsmerter på grund af hormonelle påvirkninger på knogler samt fysiske ændringer under graviditeten. Kvinder hvis rygsmerter ikke forbedres inden for 72 timer efter hvile og egenomsorg bør søge medicinsk vurdering.

Graviditet

Graviditet kan medføre lændesmerter i kvinder på grund af øget vægt og ændring i tyngdepunkt i kroppen.

Menstruationssmerter

Præmenstruelt syndrom og menstruationssmerter kan medføre lavere tilbage ømhed og smerte i kvinder i dagene lige før og i løbet af deres perioder.

Osteoporose

Osteoporose kan forårsage brud på rygsøjlen, hvilket medfører smerter i lænden, og er udbredt blandt kvinder efter overgangsalderen.

Gigt

Ifølge Mayo Clinic, gigt almindeligvis påvirker leddene i rygsøjlen og kan føre til lavere rygsmerter hos kvinder.

Iskias

Iskias er når en diskusprolaps disk i rygsøjlen komprimerer den nerve, der rejser ned ben, forårsager skarpe eller jagende smerter. Dette er fælles under graviditet.

Forebyggelse/løsning

Regelmæssig motion, såsom at gå eller bruge en ellipsetræneren, især under graviditet kan styrke musklerne og forbedre understøttelse af den nederste del af ryggen til at mindske smerter i ryggen.

Advarsel

Lændesmerter, der spreder sig ned i benene, er ledsaget af blære eller tarm inkontinens eller en dunkende smerte i maven kan være en alvorlig eller livstruende tilstand og kræver akut lægehjælp.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com