Flydende ernæring for kræftpatienter

06/14/2014 by admin

Nogle kræftpatienter har problemer med at modtage passende ernæring de behøver på grund af forskellige årsager. En af disse er kakeksi, eller vægttab på grund af den unormale skiftende næring til en tumor. En anden grund for nedbrydningen af næring er, at patienten kan være ude af stand til at indtage og fordøje maden. For at supplere dette tab, kan flydende ernæring ordineres.

Fakta

Flydende ernæring, som er også kendt som enteral ernæring, er processen som mad i flydende form er givet til patienten. Dette gøres ved hjælp af et rør, der er placeret i maven eller tyndtarmen. Rør, der er placeret på maven kan håndtere den konstant flow af fødevarer eller i flere batches udleveret hele dagen. På den anden side anvendes tyndtarmen rør til stadighed pumpe mad i kroppen.

Tube typer

Forskellige former for fodring rør bruges til flydende ernæring. Først er beregnet til kortvarig brug og involverer røret lægges gennem næse og hals. Røret opretter derefter forbindelse til maven eller tyndtarmen til at levere mad direkte. For de kræftpatienter, der kan kræve langsigtede flydende ernæring, er rør placeret i maven eller tyndtarmen gennem en åbning kaldet stomien. En stomi er som regel lavet på ydersiden af maven.

Formler

Forskellige typer af formler, der bruges i flydende ernæring for kræftpatienter. De spænder fra det samlede udbud af alle de næringsstoffer, der kræves af patienten til formidling af specifikke stoffer. Den formel, der anvendes i flydende ernæring afhænger af behov af kræftpatient, som bestemmes af lægen. Andre sundhedsmæssige betingelser såsom diabetes og hjertesygdom hjælpe med at bestemme de næringsstoffer, der er indeholdt i den flydende ernæring formel.

Har brug for

Flydende ernæring er nyttige i tilfælde af personer med kræft i hoved eller nakke. Behandlinger som kemoterapi og strålebehandling kan gøre det vanskeligt for disse patienter til at tage i mad og drikke normalt. Flydende ernæring er imidlertid ikke kun for patienter, der er helt ude af stand til at spise mad gennem munden. Denne proces er også anbefales til dem, der kan spise eller drikke, men kan kun gøre det i små mængder. I disse tilfælde bruges en påfyldningsrør til at levere resten af kalorier og næringsstoffer er nødvendige for.

Begrænsninger

I nogle tilfælde, vil flydende ernæring ikke være effektiv for en kræftpatient. Et eksempel på dette er, når maven eller tarmene er ikke længere funktionel eller er blevet fjernet. Det skyldes at de påfyldningsrør ikke kan tilknyttes korrekt. Andre situationer når flydende ernæring kan være upassende er, når patienten har en blokering i tarmen, lav trombocyt tæller eller kvalme og opkastning.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com