Hvordan man kan Give en B-12 injektion

07/16/2012 by admin

Hvordan man kan Give en B-12 injektion

Vitamin B12, et stort molekyle lagres i muskler og andre organer, er fremstillet primært ved at spise dyr og mejeriprodukter, selv om vores organer gøre en lille mængde af det i mave-tarmkanalen. For at optage B12, vi har brug for en "helper molekyle" (teknisk set er et glykoprotein døbt "intrinsic factor," udskilles af bugvaeggen). Mens nogle mennesker har et gen, der forhindrer dem i at gøre denne intrinsic faktor, mister andre denne evne, som de bliver ældre. Denne mangel på B12 absorption resulterer i perniciøs anæmi. Der er to primære måder at få B12 optages i vores systemer--gennem en intranasal spray og ved intramuskulær injektion. Mens tanken om at give en person (eller dig selv) en injektion kan virke skræmmende i starten, det er ikke svært.

Instruktioner

• Vask dine hænder grundigt. Unwrap sprøjten, hvis det er forseglet i plast. Sæt det (med nål dækning på nålen), B12 hætteglas, et stykke vat og beholder af alkohol på disken.

• Vådt vat med alkohol og tørre gummi toppen af B12 hætteglasset godt. Afhente sprøjten, Fjern dækslet til nålen og træk tilbage i stemplet til at tillade en mængde luft i der svarer til mængden af B12 du vil indsprøjtning.

• Hold sprøjten i din dominerende hånd, være omhyggelig med ikke at tillade nål til at røre ved noget. Hold B12 hætteglasset i hånden ikke-dominerende, og tryk nålen ind i gummi toppen. Injicere luft fra sprøjten i B12 hætteglas, mens hætteglasset er stadig oprejst.

• Vend B12 hætteglas med nålen inde i væsken. Trække sig tilbage i stemplet og se mærker på sprøjten at se mængden af B12, som du har overført til sprøjten. Stop når du kommer til et passende beløb. Tryk på siden af sprøjten at tvinge nogen bobler op og ud af sprøjten og ind i hætteglasset. Hæve nålen fra hætteglasset og sætte hætteglasset på disken. Opsummere din nål (kun recap rene, ubrugte nåle) og afsætte sprøjten. Sørg for at tredoble kontrollere din dosis før de giver den.

• Efter at finde den passende intramuskulær injektion websted ved hjælp af passende vartegn, bruge en anden vat våd med alkohol til at rense huden. Trække huden håne, hvor den blev renset. Med din dominerende hånd, der holder nålen, sigte nålen på området rengjort og med en hurtig bevægelse, som du kaster en dart, styrte nålen ind i musklen.

Der er bestemte områder, hvor at give Intramuskulære injektioner såsom B-12. Sørg for at drøfte thourghly med din sundhedspleje udbyder, hvor du kan give din injektion og hvordan at finde webstedet præcist. Give indsprøjtning i de forkerte websted kan føre til komplikationer med absorption. Du kan også være mere tilbøjelige til at ramme knogler, nerver og blodkar, hvis du ikke er på det rigtige sted.

• Træk tilbage lidt på stemplet og se hvis du trække enhver blod tilbage i sprøjten. Hvis alt er klar, skal du trykke ned på stemplet, indtil alle B12 er blevet overført fra sprøjten til musklen. Det er vigtigt, at der er ingen blod indsugning ind i sprøjten--hvis der er afbryde injektion og begynde igen. Hvis blod er indsugning ind i sprøjten, er det sandsynligt, du er i et blodkar og vil give medicin via intravenøse metode snarere end intramuskulært som vil ændre absorptionshastigheden.

• Træk nålen ud af muskel hurtigt og straks anvende vat med alkohol. Har den enkelte presse ned hårdt på VAT i et minut eller to. Anvende en bandage på injektionsstedet.

Tips & advarsler

  • Dette er en intramuskulær injektion, så nålen skal gå dybt ind i musklen, i modsætning til en subkutan injektion, såsom allergi skud, der går lige under huden.
  • Hvis du skal give dig selv en B12 injektion, er det nemmere at gøre det i den øverste lårmusklen lidt mod ydersiden. Vær sikker på at afklare den præcise muskel websted med din sundhedskontrol behandleren før injektion.
  • Hvis du kan se blod når du trække sig tilbage i stemplet, har du sandsynligvis ramte en vene eller arterie. Hæve nålen og begynde igen med en ny kanyle, ny dosering af medicin og et nyt websted.
  • For din egen sikkerhed, har en professionel sygeplejerske eller læge instruere dig på den rette metode til at give en B12 injektion og have hende se dig gøre det første gang.
  • Hvis du giver en indsprøjtning i balden, Sørg for det er højt og på ydersiden af balden, som iskiasnerven løber ned midten af balden, og du ikke ønsker at såre den vigtigste nerve.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com