De bedste fødevarer til at spise for at øge D-Vitamin indtag

07/29/2012 by admin

De bedste fødevarer til at spise for at øge D-Vitamin indtag

Længe siden, før de fleste mennesker arbejdet indendørs, fik vi det meste af vores D-vitamin byggesten fra solen. Som tiden gik og vi skumsvedt på solcreme og undgået udendørs, vi var nødt til at opsøge vitamin D. Mens kosttilskud kan tages til at forsøge at gøre op forskellen, er der intet som at få vitamin direkte fra kilden.

Hvad er Vitamin D?

D-vitamin er faktisk en gruppe af pro-hormoner, der er fedtopløselige, de to store former som er vitamin D2 og vitamin D3. D-vitamin hjælper med at regulere fosfor og calcium niveauer i blodet ved at lette deres absorption fra mad i tarm området og reabsorption i nyrerne. D-vitamin fremmer også immunsystemet til at frigive fagocytose, immunmodulerende funktioner og anti-tumor aktivitet. D-vitamin mangler føre til problemer som svækket knoglemineralisering og relaterede sygdomme som rakitis hos børn og osteomalaci hos voksne samt potentiale af osteoporose.

Fødevarer med Vitamin D

Mange fødevarer har været beriget med D-vitamin til at undgå fejl og mangler, herunder mælk, yoghurt, margarine, morgenmadsprodukter, brød og kager. Fiskelever olier som levertran, indeholde 1.360 IE i hver spsk. Sild indeholder 1383 IU i hver 3-ounce servering. Havkat, en anden fede fiskearter, har 425 IU pr. 3-ounce servering. Både laks og makrel indeholder omkring 350 IE per 3.5-ounce servering. Hele æg har 20 IU af D-vitamin, kogt oksekød lever (3,5 ounce) har 15 IU og UV-bestråling svampe give en ubetydelig mængde.

Anbefalinger

Det menneskelige legeme naturligt producerer D-vitamin når den udsættes for direkte sollys, men dem, der ikke kan komme sollys, ældre voksne og personer med mørk hud anbefales at tage omkring 25 mikrogram (1.000 IU eller internationale enheder) af D-vitamin pr. dag. Den typiske amerikanske kost kommer ikke tæt på de anbefalede 1.000 IE per dag. I August 2009 er erklærede tilstrækkelig indtagelse niveau for spædbørn til alder 50 200 IU pr. dag.

Sundhedsmæssige fordele

Nylige undersøgelser har vist vitamin D har endnu flere sundhedsmæssige egenskaber end oprindeligt antaget. Der er spekulation at vitaminet har løftet i at reducere chancerne for pancreas og bryst kræft, hjerte-kar-sygdom og diabetes. Det kan også forbedre infertilitet, hukommelse og vægtkontrol.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com