Hvad er meningen med en adrenalinsus?

11/16/2010 by admin

Hvad er meningen med en adrenalinsus?

En adrenalinsus kan ske i en række forskellige situationer, såsom at være jaget af en bjørn i skoven eller tage en biologi endelige. En adrenalin rush er kroppens naturlige reaktion på en trussel. Det er en fysiologisk proces, som forbereder kroppen til kamp eller flugt, ofte kaldt "kamp eller flugt" reaktionen. Det er, hvad hjalp tidlige mennesker overleve farerne i deres miljø. Selvom vi sjældent finde os selv i situationer, hvor vi har til at afværge et bjerg løve eller køre fra en flok opladning buffalo, sker adrenalinsus stadig i moderne tider med stress.

Definition

Adrenalin er et andet navn for adrenalin, det stof, der udskilles af binyrerne. Binyrerne er placeret lige over nyrerne.

Fysiske effekter

Når adrenalin frigives i blodet systemet, går det på arbejde for at foretage nogle ændringer i den måde, kroppen fungerer. Hjertet begynder at pumpe hårdere, og blodtrykket stiger. Luftvejene i lungerne åbne mens blodkarrene i huden og tarmene smalle. Dette forårsager blodet at flyde væk fra disse organer og flow i store muskelgrupper. Kroppen forbereder musklerne, således at de kan bekæmpe eller energi til at løbe væk.

Rationel tænkning

Kamp-eller-flygt reaktion anlagt den ved en adrenalin rush er ikke let kontrolleres af dine rationelle sind. Du kan muligvis logisk forstå at at tage en biologi test ikke kan dræbe dig eller fysisk skade dig. Men reaktionen fra din binyrerne omgår enhver form for rationel tænkning.

Kronisk Stress

Nogle komplikationer kan opstå med overskydende adrenalin. Mennesker, der oplever kronisk stress og angst lidelser kan forkert opfatter en trussel fra deres omgivelser. De kan bekymre sig om noget simpelt som at komme for sent til et møde eller noget kompliceret som et forhold med en ægtefælle. Enten måde, kroppen ikke skelne truslen om legemsbeskadigelse fra truslen om stress fra følelser. Det reagerer på samme måde, forårsager symptomer af panik og angst. Dette kan blive en kilde til alvorlig nød for nogle mennesker.

Spændingen asylansøgere

En adrenalin rush er ikke altid en negativ oplevelse. Mange mennesker vedrører en adrenalinsus ekstremsport og eventyr. Nogen vil måske sige, at de elsker rutschebaner på grund af adrenalinsus. Spændingen ved disse former for aktiviteter resulterer i den samme kropslig reaktion som truende situationer. Når en person ved, han ikke er i skade, kan fluttery følelsen i hans bryst og fremskyndet hjerteslag være sjovt og spændende.

Medicinske anvendelser

Gennem forskning, har forskere opdaget mange anvendelsesmuligheder for adrenalin. De har udvundet adrenalin af dyr og studerede det, der resulterede i oprettelsen af syntetiske adrenalin. Dette syntetiske hormon kan anvendes i medicinske nødsituationer som hjerteanfald, chok, astma og endda glaukom.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com