Pneumokok Vaccination retningslinjer

07/06/2013 by admin

Pneumokokker er en type bakterier, der er udbredt i vores miljø. Transmitteres via hoste og nysen, forårsage bakterier undertiden ikke sygdom, mens andre gange kan de føre til en række symptomer. Pneumokokker kan føre til pneumoni, bakteriæmi (eller en systemisk bakteriel infektion) og meningitis. I modtagelige mennesker, kan pneumokok infektioner endda føre til døden. Dog kan pneumoccal vaccinationer forhindre mange af disse infektioner. Læs videre for at lære mere om pneumokok vaccination retningslinjer.

Hvem?

Pneumokok-vaccine anbefales kun for bestemte grupper af mennesker. Vaccinen er stærkt anbefalet af Centers for Disease Control for børn under 2 år. Hvis et barn ikke har modtaget den pneumokok vaccination inden 2 år, så anbefales det at hun vaccineres af alder 5. En pneumokok skud er også kraftigt antydet for voksne over 65 år. Nogen bør modtage skudt, hvis han har en kendt historie af autoimmun sygdom eller undergår behandlinger, der sænker kroppens immunsystem, såsom kortikosteroider eller strålebehandling. Derudover er voksne fra alderen 9 til 64 kraftigt opfordret til at få denne vaccination, hvis de ryger eller har en historie af astma.Dem med enhver tidligere anafylaktisk reaktioner på vaccinen eller dets komponenter bør ikke modtage skud. Dem, der er syg skal vente, indtil de har tilbagebetalt for at modtage deres pneumokok vaccination.

Typer

Den pneumokok konjugat vaccine er fremstillet af Prevnar og kaldes PCV7. Denne type vaccine bruges til børn under 2. Vaccinen er typisk indarbejdet i hvert barn immunisering tidsplan. For folk ældre end 2 er Pnu-immun og Pneumovax typisk vaccinationer anvendes. Pnu-Immune går ofte under navnet PPSV.

Doser

Børn yngre end 2 har en fast tidsplan for pneumokok vaccination. Typisk, de modtager doser på 2 måneder, 4 måneder, 6 måneder, og mellem 12 og 15 måneder. For børn ældre end 2 der ikke komplet serie af skud, er anbefalingen én dosis, medmindre barnet har en autoimmun sygdom eller i behandling, der påvirker immunsystemet. Så er doseringen ofte forøgede til to separate injektioner. Ifølge CDC, kan PCV7 skud gives til børn på samme tid som andre vaccinationer, selvom nogle eksperter, som Dr. Bob Sears af, askdrsears.com foreslå adskille vaccinationer for optimal sikkerhed. For voksne er ikke mere end én dosis hvert 5 år den nuværende retningslinje.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com