Osteopati vs eventuelt

11/12/2010 by admin

Osteopatisk læger eller DOs, er en off-shoot historisk af allopatiske læger, eller MDs. Selvom lige så kvalificeret medicinsk, uddannes osteopatisk læger specielt i manuel medicin, eller osteopatisk manipulerende medicin. Osteopatisk medicin blev startet i 1874 af A.T. stadig. Dr. Stills fokus i Osteopati var at øge kroppens evne til at helbrede sig selv. Allopatiske læger modtager ikke denne uddannelse i medicinsk skole.

Historie

Udtrykkene "allopatiske" og "osteopatisk" opstod omkring 1874 når A.T. Stadig, MD, officielt brød med mainstream medicin. Efter at have mistet sin kone og børn til sygdom med læger ikke gemme dem, søgte han bedre metoder til behandling af patienter, der understreger kroppens egen enestående ophelingsprocessen. Selv før dødsfald af hans familiemedlemmer, A.T. Stadig havde erfaring med hvad der ville blive hans osteopatisk teknikker: manerer af positionering og omlaegning kroppen til at mindske smerter og forbedre funktionen. De teknikker, han studerede og lavet sigtede også optimere kroppens evne til at helbrede sig selv, og at fjerne eventuelle hindringer fra dette mål. Osteopatisk medicin er nu almindeligt accepteret, selvom denne accept var hårdt tilkæmpede. År kæmpet DOs juridisk forskelsbehandling fra American Medical Association (den allopatiske organisation), hospitaler og forsikringsselskaber, især i Californien.

Grundlæggende forskelle

DOs og MDs er begge fuldt licenserede læger. Dimittender fra enten osteopatisk eller allopatiske medicinske skoler er berettiget og kvalificeret til at forfølge enhver speciale, herunder kirurgi. De to store forskelle mellem to er visse uddannelse og filosofi. Uddannelse en osteopatisk læge modtager i medicinsk skole indeholder omfattende kurser i osteopatisk manipulerende medicin eller OMM. Gennem dette hands-on tilgang lagt meget vægt på bevægeapparatet og dens virkning på patientens helbred. Dette er en afspejling af den osteopatisk filosofi, som er en holistisk: symptomerne skal ses i sammenhæng med patienten, og patienten skal ses som en helhed. For eksempel, har en person en begrænset evne til at trække vejret. Den osteopatisk læge er uddannet til at lede på brysthvirvelsøjlen såsom overdreven krumning og vertebrale holdning anomalier. En migræne patient kan vurderes for kraniel spørgsmål eller livmoderhalskræft dysfunktion. Osteopat kan derefter behandle og endda løse visse betingelser ved hjælp af OMM.

Licensure krav og praktiserende rettigheder

Licensure krav er ens for både osteopatisk og allopatiske læger. Osteopater er licenseret via den nationale bestyrelse af osteopatisk læger (NBOME), mens allopatiske læger er licens gennem National Board for medicinsk undersøgerne (NBME). Begge er forpligtet til at tage en række licenser eksamen, kaldet boards, for at opgradere medicinsk skole og derefter at nå board certificering efter residency uddannelse. Begge har ubegrænset øve rettigheder i hele USA. Men i modsætning til MDs, osteopatisk læger har begrænset praktiserende rettigheder på verdensplan; få lande har tildelt ubegrænsede rettigheder. Flere lande som Irland, har endnu ikke tildelt rettigheder til DOs.

Osteopatisk manipulerende medicin

Som nævnt ovenfor, osteopatisk manipulerende medicin eller OMM, er en hands-on tilgang til patienters vurdering og pleje, bestemt til osteopatisk læger. Allopatiske læger modtager ikke OMM som en standard del af deres uddannelse. Bevægeapparatet er på OMM center, og det er undersøgt af kiropraktor for indikationer på underliggende patologi i hele kroppen. Visse betingelser kan blive behandlet af OMM gennem en række forskellige teknikker. Disse omfatter bløde væv, counterstrain, høj hastighed lav-amplitude teknikker (svarende til en kiropraktor metode til at "krakning" en patientens ryg), og myofascial release. Behandling er normalt smertefri.

Hvilket er bedre?

Fordi osteopatisk og allopatiske læger er næsten identiske med hensyn til medicinsk uddannelse, er heller ikke nødvendigvis "bedre" end den anden. Osteopater modtager mindre uddannelse i Grundvidenskab eller kliniske uddannelse end deres MD modstykker. De, i virkeligheden, får mere uddannelse samlet i form af OMM. For mere naturligt, mere holistisk pleje uddannes osteopatisk læger mere specifikt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com