Ubehandlet urinvejsinfektioner hos børn

10/12/2010 by admin

Selv om mere almindeligt hos voksne end hos børn, urinvejsinfektioner, eller urinvejsinfektioner, forekommer i omkring tre procent af børn i USA hvert år. Ubehandlet urinvejsinfektioner hos børn kan føre til farlige infektioner og potentielle nyreskader.

Fakta

Urinvejsinfektioner forekommer når bakterier kommer ind i urinvejene. Bakterier inficere urinrøret og blæren, forårsager væv til at blive betændt. Urinvejsinfektioner forårsage hævelse og smerter i underlivet og langs et barns side. De medfører også smertefuld, vanskelig vandladning. Som infektionen forværres, kan et barn med en UTI også udvikle en feber og kvalme. Ubehandlet urinvejsinfektioner hos børn er et problem, fordi de er vanskelige at diagnosticere. Hvis venstre ubehandlet, kan en UTI forårsage varig skade på et barns krop.

Vanskeligheden i diagnose

Urinvejsinfektioner er ikke let at diagnosticere i børn og dette kan være en af de største årsager i forsinkelsen af behandlingen. Børn alt for ung til at tale er ude af stand til at beskrive den smerte de føler, så disse symptomer ikke anmeldes. Andre symptomer på en UTI i et barn omfatter irritabilitet, manglende appetit og feber. Disse kan være symptomer på andre sygdomme og fordi urinvejsinfektioner forekommer relativt sjældent hos børn, de kan ikke være korrekt identificeret.

Nyre-infektion

Hvis en UTI er venstre kan ubehandlet, bakterier i urinlederne rejse til nyrerne og sprede infektionen til dem. En nyre-infektion forårsager smerte, feber, pus og blod i urinen og opkastning. Hvis nyre-infektion går ubehandlet så godt, kan infektionen rejse fra nyrerne til blodbanen. Dette fører til en potentielt dødelig infektion kaldet sepsis. Der er også den risiko, at barnet vil opleve akut nyresvigt, som også kan være dødelig.

Nyreskader

Selv hvis en ubehandlet UTI i et barn ikke fører til en nyre-infektion, kan det stadig føre til langsigtede nyreskader. Denne skade kan omfatte ardannelse i nyrerne, retarderede nyre vækst og nedsat nyrefunktion. Skader nyrerne kan føre til et barn med højt blodtryk senere i livet.

Underliggende faktorer

Urinvejsinfektioner hos børn er ofte forårsaget af underliggende sundhedsspørgsmål. Hvis UTI går ubehandlet, det gør den underliggende faktor, der udløste den. Vesico-ureteral reflux er en betingelse, i hvilke urin strømmer tilbage fra urinlederne til nyrerne. Det kan forårsage tilbagevendende urinvejsinfektioner. En urin obstruktion som en nyresten eller en ureter, der forbinder nyre eller blæren i det forkerte sted kan også forårsage urinvejsinfektioner og andre problemer med vandladning. Dysfunktionelle tømme som forsinker vandladning for lang tid kan føre til urinvejsinfektioner og også utilsigtet lækage senere i livet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com