Helbredelsesmetoder for hukommelsestab

04/23/2010 by admin

Helbredelsesmetoder for hukommelsestab

Hukommelsestab forekommer i varierende sværhedsgrad, fra kort hukommelse bortfalder langsigtede betingelser såsom Alzheimers sygdom. I almindelighed, begynder hjernefunktion at aftage lidt med alderen, som en person modnes gennem de sidste faser af livet. Men dette sker ikke altid, og alder er ikke altid en faktor når det kommer til hukommelsestab. Kort sigt hukommelse bortfalder kan opstå, når du er distraheret, deprimeret eller mangler ordentlig ernæring og motion. Lang sigt hukommelsestab som glemmer navne af familie eller venner er en mere alvorlig tilstand, der skal løses straks. Ingen endelige helbredelsesmetoder for hukommelsestab eksisterer endnu, men der er flere behandlingsmuligheder.

Årsager til hukommelsestab

Forskellige faktorer er involveret i hukommelsestab. Ifølge Mayo Clinic opstår hukommelsestab undertiden som følge af utilstrækkelig næringsstoffer i kosten. Dårlige spisevaner kan begrænse udbuddet af essentielle næringsstoffer, at hjernen skal fungere på fuld kapacitet. Usunde kostvaner bidrage til ernæringsmæssige mangler og udsætter kroppen for skadelige toksiner, der kan forstyrre ordentlig neurotransmitter funktion i hjernen.Mayo Clinic citerer også sundhedsmæssige betingelser såsom allergi, lavt blodsukker, dårligt blodomløb, stress og thyroidea lidelser som mulige årsager til hukommelsestab. Andre faktorer, som fører til problemer med hukommelsen omfatter forbrug af alkohol, cigaretter og tage stoffer. Strømsvigt er almindelige for alkoholikere og stofmisbrugere, og cigaretrygere kan også forringe deres evne til at huske oplysninger, da rygning hæmmer strømmen af ilt til hjernen.En sidste faktor er genetik. En persons genetiske sammensætning kan sætte ham i risiko for at udvikle hukommelsesproblemer.

Medicinske behandlingsmetoder

I øjeblikket, er der ingen kur for alvorlige tilfælde af hukommelsestab såsom Alzheimers sygdom. Ifølge Mayo Clinic, kan læger ordinere to sorter af medicin for at hjælpe med at behandle symptomerne og langsom ned kognitive forfald. Den første gruppe af medicin er kolinesterasehæmmere. Denne form for lægemidler kan forbedre neurotransmitter funktion i hjernen, men kun 50 procent af mennesker, der tager denne form for medicin viser tegn på forbedring. Side effects omfatter voldsom kvalme og diarré, forårsager nogle brugere til at stoppe med at tage medicinen. Slags stof, der anvendes til at behandle hukommelse tab tilstande som Alzheimers er memantin, som beskytter hjerneceller mod skader ved hjælp af et kemisk stof kaldet glutamat. Denne medicin kan tages sideløbende med en kolinesterase hæmmer. Bivirkninger omfatter svimmelhed, irritation og vrangforestilling adfærd.

Kost

Ifølge Mayo Clinic, kan spise en sund kost reducere risikoen for at udvikle Alzheimers sygdom og forbedre hjernefunktion. Anbefalede fødevarer omfatter frugt, grøntsager, fisk, magert fjerkræ, fuldkorn og bælgfrugter. Disse former for fødevarer indeholder vigtige vitaminer, mineraler og antioxidanter. Vælge fødevarer eller kosttilskud rig på B-vitamin, riboflavin, jern og zink, alle knyttet til hjernefunktion. Fjerne forarbejdede og kunstige fødevarer fra din kost og holde sig væk fra mættet fedt, kolesterol, sukker og salt.

Motion

En anden proaktiv tilgang til at forbedre din hukommelse er regelmæssig motion. En undersøgelse på Utah State University fandt, at aerob motion kan bidrage til at øge kortsigtede hukommelse kapaciteter. Ifølge Dr. Richard Gordon USU undersøgelse, aerob træning øger ilt flow i hele kroppen og rejser glukosemetabolismen. Dette kan svare direkte til bedre hukommelse. Mayo Clinic foreslår også, at fysisk aktivitet kan nedsætte din risiko for at udvikle Alzheimers sygdom.

Mental øvelse

Du kan træne dit sind som din krop. Mental fitness er opnået ved at læse eller spille spil, der udfordrer din hjerne til at fokusere. Billede erindring spil som hukommelse er ideel til at give din hjerne en hurtig workout. Ifølge Mayo Clinic, kan regelmæssig mental motion forsinke eller forhindre debut af demens ved at fremme vækst og funktionen af synapser og neuroner i hjernen.

Valg af livsstil

Dit valg af livsstil påvirker også din hukommelse evner. Drikke alkohol i overskydende ofte fører til at kortsigtede hukommelsestab, omtales som strømafbrydelser. Bortset fra at glemme hvad der foregik, mens du var beruset, begrænser alkohol også dine langsigtede kognitive færdigheder hvis du drikker meget for længere perioder. Ryge cigaretter skader hjernen ved at begrænse ilt flow. Naturligvis kan tager ulovlige stoffer af enhver art også skade din hjerne.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com