Leddegigt & kæbesmerter

08/14/2010 by admin

Leddegigt (RA) er udbredt blandt alle typer og aldre af mennesker rundt om i verden, fra småbørn til ældre borgere. Ud over ømme led, kan mennesker lider af R.A. også opleve kæbesmerter.

Definition

R.A., en autoimmun sygdom, der påvirker leddene og omkringliggende væv, opstår, når kroppens immunsystem sender forkerte signaler til leddene.

Tegn på reumatoid Arthritis

Den amerikanske College reumatologi har syv kriterier for diagnosticering R.A., herunder: samtidige arthritis smerter omkring tre eller flere led, herunder en hånd; stivhed af leddene i morgen, der varer mere end én time; X-ray bevis for R.A. ændringer; og symmetrisk smerter i leddene.

Verdensomspændende forekomst

Ca. 1 procent af verdens befolkning oplever R.A., og denne statistiske sats er konsekvent for personer i USA, samt, med omkring to millioner mennesker ramt når som helst.

Kæbesmerter

Smerter som følge af R.A. kan forekomme i den øvre eller nedre kæbe, kæben fælles eller den indre del af munden. Mulige årsager omfatter svækkelse af kæben, trættende i kæben fra overskydende brug, eller virkningerne af R.A.

Virkningerne af leddegigt på kæbesmerter

R.A. kan påvirke temporomandibulær leddene, der holder kæben, og unge mennesker, der lider af et alvorligt tilfælde af R.A., den øverste del af kæbeknoglen kan faktisk forkorte som følge af degeneration. I ekstreme tilfælde kan kæbebenet smelter sammen og kraniet.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com