Schoenlein Purpura behandling

06/17/2010 by admin

Schoenlein purpura er en type af vaskulitis, hvilket betyder, at det skyldes betændelse i blodkarrene. En af de karakteristiske symptomer på denne sygdom er et udslæt, som opstår som følge af betændelse i blodkar nær hudens overflade. Det vides ikke præcis, hvad der forårsager denne sygdom, men det menes at være relateret til kroppens immunforsvar reagerer på en infektion. Som et resultat, den underliggende infektion, der udløser Schoenlein purpura er smitsom, men purpura, selv er ikke.

Vågent venter

I mange tilfælde vil Schoenlein purpura få bedre på egen hånd. I disse tilfælde, vil en læge ofte anbefale ikke at gøre noget ud over omhyggelig overvågning af symptomer. I denne periode, vil resten hjælpe med nogle af symptomerne, så bør sørges for at undgå at lægge unødig stress på leddene, som ofte er hævede og smertefulde. Det vil også være vigtigt at overvåge urinen som Schoenlein purpura kan også forårsage nyreproblemer, der kan føre til tilstedeværelsen af blod i urinen.

Behandling af infektion

Fordi Schoenlein purpura menes at være forårsaget af en unormal immun ordning hen til en infektion, kan behandling af infektionen afkorte forløbet af purpura. Da Schoenlein purpura kan være forårsaget af mange forskellige typer af infektioner, kan herunder bakteriel, viral og svampe, det være svært at specifikt behandle infektionen, medmindre purpura blev forudgået af en infektion (f.eks strep hals), der er allerede blevet diagnosticeret. Som et resultat, kan læger ordinere bredspektret antibiotika til at behandle eventuelle underliggende infektioner og styrke immunsystemet.

Anti-inflammatoriske medicin

En af de mest almindelige metoder til behandling af Schoenlein purpura er brugen af non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID), som omfatter medicin såsom acetaminophen (tylenol), aspirin og ibuprofen. Disse medikamenter er generelt bruges til at lindre ledsmerter forbundet med purpura og vil også hjælpe med betændelse. For mere alvorlige tilfælde, kan især for patienter med uacceptable fælles eller mavesmerter, stærkere anti-inflammatoriske medicin anvendes, såsom kortikosteroider. Disse medikamenter virker ved at undertrykke immunsystemet. Fordi Schoenlein purpura menes at være forårsaget af en aktiveret immunsystemet, bør undertrykke kroppens immunrespons hjælpe med smerten og udslæt.

Nyreproblemer

I tilfælde af, at blod vises i urinen, angives en meget mere aggressiv kursus i behandling ofte. Dette vil omfatte intravenøs indgift af kortikosteroider samt test til at måle, hvor godt nyrerne fungerer. Kontrol af urinen for blod er et vigtigt aspekt af behandling for Schoenlein purpura, selv efter at udslættet er aftaget.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com