Sådan Stop holder øje om mad & vægt

12/31/2010 by admin

Sådan Stop holder øje om mad & vægt

Holder øje om mad og vægt kan være et symptom på underliggende følelsesmæssige eller fysiske sundhedsproblemer. Det første skridt må altid være at søge professionel lægelig rådgivning før der iværksættes nogen form for selvhjælp program eller kost. Følgende metoder kan bidrage til at ændre dine spisevaner og bistå med vægtkontrol, men bør drøftes med din sundhedspleje udbyder.

Instruktioner

• Optag dine følelser, stemninger og tanker relateret til mad og vægt i en kladde til hver dag. Identificere negative automatiske tanker og overbevisninger om dig selv. Husk, følelser og tanker ikke er fakta. En uddannet terapeut vil være i stand til at hjælpe dig med at overvinde dem.

• Spis langsomt og mindfully. Sætte ned din redskaber mellem mundfulde og fokus på hver bid. Ligesom en gourmet, skal du tænke på smag og teksturer, som du tygge og fornemmelser som du sluge. Bemærk alt om den oplevelse, herunder dufte, farver og præsentation. Vent, indtil alle de fornemmelser og smag er gået før picking up dine redskaber og tager en anden mundfuld. Lære at sætte pris på den mad, du spiser.

• Stoppe med at spise når du begynder at føle fulde. Trang til at fortsætte kan være stærk så sætte din kniv og gaffel på pladen og skubbe den væk fra dig som et signal til andre og dig selv du er færdig. Når de spiser alene hjemme komme fra tabellen straks og smide de resterende mad fra plade i skraldespanden i stedet hakke på det.

• Vejer dig selv kun månedlige-- eller stop vejer helt-- og bruge andre måder at overvåge din vægt hvor stramt eller løst dit tøj er. Regelmæssig vejer er vildledende og kontraproduktive som kropsvægt naturligvis svinger.

• Forsøg med nye fødevarer, når det er muligt at holde din kost, varieret og fornøjelig. Ikke fjerne fødevarer du kan lide fra din kost medmindre rådes til at gøre det ved din læge.

• Tænke på ernæringsmæssige værdier, når du vælger fødevarer og fokusere på hvordan maden er at styrke din krop, snarere end følelser det påberåber sig. Nyd følelsen af pleje din krop i stedet for at trøste den. Fødevarer med dårlig ernæring vil blive mindre tiltrækkende.

• Undgå at bruge mad som en dyne eller sutten. Finde alternative underholdende måder at håndtere lidelse såsom skrive i din journal eller tager en boble bad.

• Udforsk et bredt udvalg af sunde, sjove aktiviteter såsom motion, sport og fritidsinteresser, som ikke involverer mad.

• Lyt til din krop og vide hvornår du er virkelig sultne og ikke tørret eller stresset--der er undertiden forveksles med sult. Bruge STOPP teknik, når du ikke er sulten men stadig tvunget til at spise. Stop hvad du gør, tænker over det, observere din situation og følelser, planlægge alternativ handling og fortsætte med det valgte alternativ handling.

• Vedligehold alle aspekter af din grooming, udseende og følelse af velvære. Vægten er ikke den vigtigste faktor i udseende og følelse godt. Fokusere på generelt godt helbred, styrke din positive punkter og accept af dig selv som person. Undgå sammenligning med andre, især urealistisk billeder af modeller og berømtheder, der tilskynder umulige forventninger.

Tips & advarsler

  • Søge støtte fra en betroet ven eller rådgiver.
  • Denne artikel er ikke en erstatning for lægelig rådgivning.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com