Hvor hen til genoprette fra en Total thyroidektomi

11/11/2010 by admin

Hvor hen til genoprette fra en Total thyroidektomi

Din skjoldbruskkirtel--placeret i bunden af halsen--er ansvarlig for mange af aspekter af dit helbred. Skjoldbruskkirtlen hjælper med at regulere din hormoner, så det påvirker alt fra dit stofskifte til hastigheden for din puls. En thyroidektomi fjerner alle eller en del af din skjoldbruskkirtel. Årsagerne til denne fjernelse omfatter kræft, udvidelsen af skjoldbruskkirtlen og en overaktiv skjoldbruskkirtel. Recovery fra en thyroidektomi er anderledes for alle afhængigt af hvor meget af skjoldbruskkirtlen er fjernet.

Instruktioner

• Vær opmærksom på dine symptomer efter din thyroidektomi. De fleste mennesker er hæs og kan have ondt i halsen. Begge er normale og kun vare et par dage. Nogle gange er røret indsat under operation for at vedligeholde vejrtrækningen årsag til en halsbetændelse eller hæshed.

• Ændre den måde du spiser efter thyroideaoperation. På grund af ømhed i halsen, vil du blive sat på en flydende diæt for 24-72 timer efter throidectomy. Dette omfatter bløde fødevarer som æblemos og drikke kosttilskud, der indeholder din daglige indtag af vitaminer til at holde sig sund og stærk. Efter tid, bør du kunne vende tilbage til din sædvanlige kost.

• Diskutere din medicin muligheder med din læge. Hvis din hele skjoldbruskkirtlen er blevet fjernet, vil du normalt blive bedt at tage medicin hver dag. Det er fordi din krop ikke længere har en skjoldbruskkirtlen og kan ikke gøre skjoldbruskkirtelhormon. Din krop vil ofte vise tegn og symptomer på en underaktiv skjoldbruskkirtel. Du bliver nødt til at tage daglig medicin, der indeholder thyroid hormon thyroxin, ifølge Mayo Clinic. Din læge vil bestemme det beløb, du skal tage.

• Tal med din læge om pleje af dit snit efter operationen. Få instruktioner om, hvordan at genanvende en ny forbinding og hvor ofte du bør gøre det, samt anvende enhver salver til snit.

• Lave en opfølgende aftale med din læge. Du skal se din læge regelmæssigt efter en thyroidektomi. Dette er for at sikre, du tager den rigtige mængde af medicin og modtager den rigtige mængde af calcium og vitamin D. Hvis din hele skjoldbruskkirtel blev fjernet, vil din parathyroidea, som påvirker kroppens mængde calcium og D-vitamin, også blive påvirket.

Tips & advarsler

  • At have kirurgi er en stor beslutning. Kontroller, at du taler om alle mulighederne med din læge. Risici som blodpropper er en bekymring under operation og bør drøftes med din læge.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com