Hvad er årsagerne til Abdominal oppustethed & brændende?

06/30/2010 by admin

Hvad er årsagerne til Abdominal oppustethed & brændende?

Klager af abdominale gener er almindelige i USA. I nogle tilfælde kan problemet være relateret til noget, en person har spist. Symptomer af abdominal oppustethed og brændende indikerer imidlertid ofte eksistensen af et medicinsk problem, normalt mavesår. En medicinsk vurdering er nødvendige for at fastslå den nøjagtige årsag.

Ekspert indsigt

Mavesår, den mest almindelige årsag til symptomer af abdominal oppustethed og brændende, var engang troede at være for det meste forårsaget af stress eller krydret mad. Videnskaben nu understøtter dog at den største årsag til mavesår er en bakterie, kendt som Helicobacter pylori, eller H. pylori, ifølge forskere på Mayo Clinic. Der er tre hovedtyper af mavesår: gastrisk (i maven), sår på tolvfingertarmen (i duodenum af tyndtarmen) og spiserøret (lavere del af spiserøret). En esophageal mavesår er ofte forbundet med kronisk gastro-øsofageal reflukssygdom.

Symptomer

Symptomer på mavesår omfatter kronisk brændende eller gnavende mavesmerter der normalt opstår 45-60 minutter efter at have spist eller om natten (der er lettet ved at spise, tage antacida, opkastning eller drikke et stort glas vand), undertiden ledsaget af lændesmerter, hovedpine, en kvælende fornemmelse, kløe og kvalme eller opkastning.

Potentielle

Hvis venstre ubehandlet, peptisk kan sår resultere i indre blødning, som kan føre til blodmangel, infektion i bughulen eller arvæv, som hindrer passage af fødevarer gennem fordøjelseskanalen. I nogle tilfælde, kan indre blødninger være alvorlige og kræver indlæggelse eller blodtransfusion.

Overvejelser

Mens mavesår sygdom menes at være den mest almindelige årsag til symptomer på abdominal oppustethed og afbrænding, andre medicinske tilstande, såsom intestinal blokering, kan syre reflukssygdom, tarm kræft og irritabel tyktarm, forårsage lignende symptomer. Andre mulige årsager til abdominal oppustethed og brændende omfatter anvendelse af en gruppe af lægemidler kendt som non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (som omfatter aspirin og mange andre receptpligtige og over-the-counter smertestillende), osteoporose narkotika, rygning, overdrevent alkoholforbrug og stress.

Løsning

Diagnostiske blodprøver er generelt bruges til at påvise tilstedeværelsen af H. pylori-bakterien. Men, visse lægemidler kan forårsage et falsk positivt resultat. Andre metoder omfatter udåndingstesten, taburet test, x-ray og endoskopi. I behandlingen af mavesår forårsaget af H. pylori infektion, lægerne ofte ordinere en eller flere af følgende stoffer: antibiotika, antacida, protonpumpehæmmere og syre blockers. I nogle tilfælde kan kostændringer behov. Hvis tests viser, at mavesår ikke er årsagen, kan læger teste for kræft eller andre typer af infektioner.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com