Hvad er farerne ved Concerta?

04/15/2010 by admin

Hvad er farerne ved Concerta?

Paradoksalt nok, kan et lægemiddel som Concerta, som kan være uhyre nyttigt i behandlingen af ungdomskriminalitet og voksen ADD og ADHD, også være meget farligt. Concerta er en udvidet release tablet med methylfenidate HCI som den aktive ingrediens, som er et nydelsesmiddel. Fordi det kan misbruges eller føre til afhængighed, er det et føderalt kontrolleret stof. Alvorlige sundhedsrisici er blevet rapporteret med brug af Concerta og andre amfetamin medicin.

Farer for personer med hjerteproblemer

Concerta og andre stimulerende medicin er kendt for at forårsage pludselige død i hjertepatienter eller dem med hjertefejl, ifølge medicin Guide leveres med Concerta, som er baseret på første DataBank oplysninger. (Se ressourcer afsnittet.) Slagtilfælde og hjerteanfald hos voksne, og øget puls og blodtryk er også blevet rapporteret. Din læge bør kontrollere omhyggeligt for hjerteproblemer før du starter du eller dit barn på Concerta og regelmæssigt kontrolleres dit blodtryk og puls. Hvis du har en kendt historie eller familie historie af hjerteproblemer, defekter eller højt blodtryk, Fortæl din læge.

Farer for personer med psykiske problemer

Hvis du eller dit barn har psykiske problemer eller en familie historie af depression, bipolar sygdom eller selvmord, kan Concerta være skadelige for dig. Dette stof har været kendt for at forårsage tanke problemer og nye eller forværrede adfærd. Det har forårsaget udbruddet eller forværring af bipolar sygdom og fjendtlige og aggressive adfærd. Hos børn og teenagere, er blevet rapporteret nye psykotiske symptomer, såsom maniske symptomer, samt høre stemmer og se eller tro ting, ikke der rigtig. (Se medicin Guide oplysninger i ressourcer.) Ring til din læge straks hvis eventuelle nye eller forværrede mentale symptomer opstår.

Farer for dem med centrale nervesystem problemer

Concerta er et nydelsesmiddel, centrale nervøs symptom. Det bør ikke tages af voksne eller børn, der er nervøs, anspændt eller angst. Også, mennesker med en familie historie af Tourettes syndrom eller tics bør enten undgå Concerta eller bruge kun en lav dosis, og overvåges nøje.

Farer for dem med anfald

Fortæl din læge hvis du eller dit barn havde anfald, eller en abnorme hjerne bølge test (EEG). Concerta kan udløse unormal hjerneaktivitet i nogle. Desuden bør enhver, der har taget eller tager en monoamin oxidant hæmmer eller MAOI eller har fundet én inden for 14 dage, ikke tage Concerta, af samme grund.

Andre betingelser, der gør Concerta farlige

Mennesker med nyre eller leverproblemer, eller maven, spiserøret eller store eller små tarmen problemer kan være i fare, når man tager Concerta. Enhver, der er gravide eller ammer skal vide at Concerta kan forårsage afhængighed og fare i dit ufødte barn eller baby. Stoppe Concerta vil medføre abstinenssymptomer i Foster eller barn. Børn under 6 bør ikke tage Concerta, da det ikke er blevet testet i denne aldersgruppe.

Farlige eller generende bivirkninger af Concerta

Farer omfatter opbremsning af væksten i både højde og vægt hos børn tager Concerta. Synet ændrer såsom sløring af synet kan opstå, samt anfald i dem med en historie af anfald. Blokeringer i maven, spiserøret eller tarmene kan forekomme hos dem, der har forsnævring af disse organer. Almindelige, generende bivirkninger, ikke der nødvendigvis er farlige omfatte mavesmerter, hovedpine, nedsat appetit, søvnbesvær, nervøsitet eller svimmelhed. Kan du ikke opleve nogen af risiciene eller bivirkninger ved at tage Concerta, men indtil du og din læge ved, hvordan det vil påvirke dig, det er klogt at starte med en lav dosis og nøje overvågning.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com