Rollen af Telomerase

04/12/2013 by admin

Kromosomer, telomerer og telomerases

Telomerer (fra græsk telos, hvilket betyder slutningen) er konstruktioner placeret for enden af eukaryote kromosomer (lineære DNA). De bidrager til at stabilisere kromosom. Sekvensen har generelt form:

5' (TxGy)n 3' (GxTy)n

X og y er mellem en og fire, og 'n' kan falde mellem 60 for enklere organismer til 1.500 i pattedyr.DNA polymeraser kan ikke replikere enderne af en lineære DNA, som er til stede i eukaryoter. DNA maskiner kræver en primer og en skabelon, der ikke er muligt i slutningen af den lineære DNA. Enzym telomerase løser dette problem.I modsætning til eukaryote DNA er bakteriel DNA en cirkulær molekyle, har ingen telomerer og således ikke behov for en telomerase.

Rollen af telomerase

Telomerase tilføjer telomerer til slutningen af kromosom ender. Uden tilstedeværelsen af telomerase, ville en celle mister en del af afslutningen af dens kromosom. I sidste ende ville dens afkom være ikke levedygtige (det dør).I humane celler, er det blevet observeret, at længden af telomerer er forkortet som en person aldre. In vitro, når telomerase er genoprettet, cellens levetid stiger drastisk. Disse resultater, forholdet mellem en afkortning af telomerer i aldring, har placeret telomerases i søgelyset, når de forsøger at forstå den aldrende proces hos mennesker.

Telomerases og kræft

Nogle kræftceller betragtes udødelige på grund af deres telomerase aktivitet. Dette har åbnet et nyt vindue for kræftbehandling, at hjælpe forskere til at bruge telomerase af kræftceller som narkotika mål.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com