Hvad der kan ske hvis du ryger omkring en person med astma?

04/13/2013 by admin

Udsættelse for passiv rygning forårsager sygdom og for tidlig død i børn og voksne, der ikke ryger. Ifølge The American Lung Association, kan passiv rygning (udløser eller stimuli) forårsage alvorlig skade for børn. En anslået 400.000 til en million astmatiske børn oplever forværret symptomer når de udsættes for passiv rygning.

Fakta

The American Lung Association hedder det, at astma er en kronisk betændelse i luftvejene, med vendbar episoder af obstruktion, forårsaget af en øget reaktion af luftvejene på forskellige stimuli (for eksempel, allergener, støvpartikler eller passiv rygning.) Astma sker i "episoder" eller "angreb" men betændelse underliggende astma er vedvarende.

Betydning

Ifølge cdc.gov/asthma/triggers/html, forældre, venner og slægtninge til børn med astma bør forsøge at stoppe med at ryge og bør aldrig ryge i nærheden af en person med astma. De bør kun ryge udendørs og ikke i familiens hjem eller bil. De bør ikke tillade andre at røg i hjemmet, og de skal sørge for deres barns skole er røgfrit.

Effekter af udløser

Da passiv rygning er en udløsende faktor for astmatikere kan dette forårsage et angreb eller en episode.

Behandling

Astmamedicin hjælpe med at reducere betændelse forårsaget af udløsere.

Som anført af Center for Disease Control og forebyggelse, kan astma styres ved at tage medicin og undgå de udløser, der kan forårsage et angreb.

Advarsel

Astma kan være en livstruende sygdom, hvis ikke administreret ordentligt. I 2005 var 3.884 dødsfald tilskrives astma. Mere voksen syge døde end børn (American Lung Association).


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com