Herpangina symptomer

09/28/2010 by admin

Herpangina symptomer

Herpangina er en fælles barndom infektion forårsaget af gruppen en coxsackie vira. Herpangina kan påvirke nogen i alle aldre, men mest almindeligt påvirker børn under 10 år. Herpangina er yderst smitsom og spredes gennem direkte kontakt med virus. Da det forekommer almindeligt børn, kan det undertiden nå epidemi-niveauet i lukkede populationer såsom skoler. Heldigvis, komplikationer er sjældne i herpangina, og de mest almindelige symptomer er nemme at genkende.

Indre symptomer

Mange symptomer på herpangina ikke er umiddelbart synligt for det blotte øje. En hastig udvikling feber markerer en tidlig debut af virus. Feberen kan nå op til 106 grader Fahrenheit i mindre end 24 timer. Patienterne kan klage over hovedpine spænder fra mild til moderat i sværhedsgrad. Patienterne kan også klage over en halsbetændelse og kvalme; Kombinationen af disse to symptomer kan udløse et markant fald i appetit og endog opkast i meget små børn.

Synlige symptomer

De mest almindeligt er synlige symptom på herpangina orale læsioner. Disse åbne sår er grålig hvid og ingen større end 5 mm i diameter. De kan vises hele bagsiden af halsen, tonsiller, kinder, tandkød, den bløde gane og på og under tungen. Mens disse sår er som regel smertefulde og kan blive smittet, hvis patienten ikke øve ordentlig hygiejne, læsioner normalt self-heal inden for en uge.

Mulige komplikationer

I de fleste tilfælde forårsager herpangina ikke nogen store komplikationer. Patienter kan lindre de fleste af symptomerne på herpangina med over-the-counter behandlinger såsom acetaminophen til hovedpine og aktuelle behandlinger for sår i munden. Symptomerne helbrede som regel fuldstændigt inden for et par dage. Lejlighedsvis, men fortsætter læsioner forbundet med virus ind i svælget, spiserøret og endda maven. Sår kan vokse store og alvorlige nok til at forårsage hepatisk stomatitis og talrige store munden læsioner. Da svær hals smerter og et tab af appetit er både almindelige symptomer på sygdommen, er dehydrering også en almindelig komplikation. Det er let kan forebygges ved at opretholde et højt niveau af væskeindtag hele sygdom kursus.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com