Gendannelse fra en hjerne aneurisme

03/18/2013 by admin

Gendannelse fra en hjerne aneurisme

En hjerne aneurisme er en alvorlig tilstand, der opstår, når en svag plet former i væggen i en arterie eller blodkar i hjernen. Hvis stedet fortsætter med at svække, kan en potentielt livstruende brud opstå. Gendannelse fra en hjerne aneurisme kan være en udfordrende proces, der påvirker din fysiske og psykiske sundhed.

Symptomer

Advarselstegn før en hjerne aneurisme brud kan omfatte kvalme, opkastning, hovedpine, lysfølsomhed, stiv nakke, tab af følelse og dobbelt eller sløret syn. Disse opstår før ca. 40 procent af store bristninger, ifølge hjernen aneurisme Foundation. Symptomer på en blærevæske aneurisme kan omfatte hovedpine, dobbeltsyn, smerter bag eller over øjet, og kranienerver parese. Kranienerver parese forårsager øjne til at kigge i forskellige retninger. Det er muligt at have en blærevæske aneurisme og aldrig oplever nogen af disse symptomer.

Behandling

Flere procedurer bruges til at reparere arterie eller blodkar, der er berørt af en aneurisme. Under mikrovaskulære klipning fjernes en del af kraniet, giver kirurgen adgang til aneurismet. En lille metal klip er placeret på nakken af aneurisme, forhindrer blodet i at flyde til det. Når klippet er sat på plads, erstattet del af kraniet.

Okklusion, en anden kirurgisk procedure, kan bruges til at klemme ud en hel arterie beskadiget af en aneurisme.

Endovaskulære embolisering, eller coiling, er en ikke-kirurgisk procedure. Et kateter er indsat i en arterie i lysken og er gevind gennem kroppen til hjernen. Platinum coils er passeret gennem kateteret og ind i aneurisme, ødelægger det.

Aneurismer kan også være repareret ved podning et nye blodkar i hjernen, tillader blodet at omgå det beskadigede afsnit.

Recovery

Fordi en aneurisme er en meget alvorlig hjerne tilstand, kan genopretning være udfordrende. Hvis aneurisme forårsaget en streg, skal du muligvis fysisk, tale og ergoterapi til at lære at gå, tale og fuldføre daglige opgaver. Afhængigt af sværhedsgraden af din postoperativ tilstand, du kan komme til hægterne i hjemmet efter indlæggelse, eller du kan blive behandlet på en rehabilitering hospital.

Effekter

Hovedpine kan forekomme efter en aneurisme. Deres intensitet afhænger af sværhedsgraden af aneurisme, behandling, og om der var et brud, ifølge hjernen aneurisme Foundation.

Kvalme kan forekomme som anæstesi aftager.

Smerter og kløe kan forekomme på indsnit stedet hvis du havde kirurgi, og de kan være ledsaget af et klik nær det område, hvor knoglen var fjernet.

Kæbesmerter kan også opstå efter operation for aneurisme.

Træthed kan være et problem i måneder eller år efter en aneurisme, på grund af den energi, der kræves for hjernen til at helbrede. Hørehæmmede eller visuelle problemer kan opstå af flere uger efter operationen. Nogle mennesker oplever kramper, som kan behandles med krampestillende medicin.

Overvejelser

Efter en livstruende tilstand er det ikke usædvanligt at være deprimeret eller følelsesmæssige. Depression kan også opstå som følge af traumer til din hjerne. Traumer kan også gøre dig frustreret eller vred. Rådgivning og medicin kan hjælpe dig med at beskæftige sig med disse spørgsmål. Søvnbesvær kan også forekomme efter en aneurisme, og mangel på søvn kan bidrage til psykologiske problemstillinger.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com