Er klinisk Depression arveligt?

01/25/2013 by admin

Er klinisk Depression arveligt?

Det er uvist, præcis hvad der forårsager klinisk depression, også kaldet svær depression eller unipolar depression. Men det køre i familier, hvilket tyder på, der kan være en genetisk årsag, der gør en person mere risikerer at få depression end en anden. Den nationale Alliance om psykisk sygdom (NAMI) tyder på, at det tager mere end bare genetik for depression symptomer skal udløses.

Gen

Genet menes at være ansvarlig for at gøre en person har depressive tendenser kaldes korte allel 5-HTT. Ifølge Det Forenede Kongerige National Health Service (NHS), kan dette gen nedarves direkte hos børn fra deres forældre. Men at have denne version af 5-HTT betyder ikke, at en person får altid depression. Det betyder blot, at de er mere tilbøjelige til at få depression end dem med den fulde version (allel) af 5-HTT.

Betydning

Folk med fuld allel 5-HTT menes at være i stand til at behandle neurotransmittere bedre. Neurotransmittere er kemikalier i hjernen, der hjælper hjerner neuron celler kommunikere med hinanden. De kan påvirke humøret, appetit og søvn cyklus. Mennesker med korte allel 5-HTT menes at have ikke nok af nogle typer af neurotransmittere og for meget af andre typer.

Størrelse

NHS anslår, at 20% af verdens befolkning har korte allel 5-HTT. Ifølge CVS sundhedsressourcer passerer depression til børn en anslået 75% af tiden hvis begge forældre er klinisk deprimeret. Odds falde til 25-50%, hvis kun én af forældrene er klinisk deprimeret.

Spekulation

Det er uvist hvor meget forældrerollen stil og handlinger af klinisk deprimeret forældre indflydelse om børn, der har arvet kort allel 5-HHT genet udvikle depression. Det er også uvist, hvor meget stressende liv begivenheder spille i depression. Det kunne være en kombination af alle tre ting - at have korte allel 5-HTT-genet, rejst af deprimeret forældre og støder stressende begivenheder kan udløse fuld-blæst kliniske depression.

Andre risikofaktorer

En person allerede i fare for at få store depression gennem deres gener kan ikke udvikle nogen symptomer indtil de møder andre risikofaktorer såsom alkohol eller narkotika misbrug, overleve en naturkatastrofe eller anden traumatisk begivenhed, død af en elsket en, udvikling af en kronisk helbredstilstand som migræne eller at være fattig.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com