Forskellige typer af radiografi

09/14/2010 by admin

Forskellige typer af radiografi

Radiografi eller medicinsk anvendelse af elektromagnetisk energi, begyndte i 1895 med opdagelsen af Röntgen ray eller X-ray. Forskerne fandt, at disse stråler kan passere gennem blødt væv og efterlade et billede af de tættere strukturer på en fotografisk plade. Siden da har har denne teknologi udviklet sig til flere former for diagnostiske værktøjer, differentieret ved den måde billedet er registreret, set på og fanget.

Projektion radiografi

Af alle de moderne former for radiografi, projektion radiografi svarer bedst til den oprindelige praksis med at bruge x-stråler. I fremskrivningen radiografi, x-stråler passere gennem emnet og er fanget på anden siden af enten fotografisk film eller en sensor hooked op til en skærm. Som x-stråler passerer gennem genstand, de enten sprede eller blive absorberet. Mindre betydelige væv tillade flere x-stråler at passerer igennem, bliver filmen sort. Tætte materialer, såsom knogle, absorbere den elektromagnetiske energi, så filmen viser forskellige nuancer af hvid eller grå. Når der anvendes computere og monitor-skærme, elektroniske sensorer afsløre mængden af energi gennem væv og konvertere det til billeder i sort, hvid og grå nuancer.

Radiografi med kontrast

Procedurer som imaging mave eller urin skrifter, udfører ballonudvidelse eller placere stenter bruge kontrast materiale, at blokere x-stråler. For eksempel, dukke urinblæren og nyrer kun op i x-stråler når de holder en væske, der blokerer x-stråler. For kredsløbssygdomme og urin procedurer indeholder kontrast væske generelt jod. For fordøjelsessystemet arbejde indeholder kontrast materialer barium sulfat blandet med andre ingredienser, som kan gives mundtligt eller rektalt. Kontrastmidlerne skitsere uanset struktur indeholder dem.

Fluoroskopi

I fluoroskopi står patienten mellem en X-ray kilde og en phosphor-belagt skærmen. Kontrastmidler kan eller ikke må anvendes. Fluoroskopisk billede formularer, når x-stråler gennem emnet aktivere fosfor. Fluoroskopi skærme har en elektronisk lysere funktion, der bruger teknologi fra militære nattesyn udstyr. Dette gør det muligt at se skærmen uden mørkfarvning rummet. Læger bruger ofte fluoroskopi for at se på mellemgulvet, hjertet og brystet masserne.

Dual Energy X-Ray absorptiometri

Dual energy X-ray absorptiometri, også kaldet DEXA eller DXA, registrerer knoglemineraltætheden og hjælper med at diagnosticere osteoporose. Knogletæthed evalueres ved, at x-stråler gennem væv på to forskellige energi niveauer. Et energiniveau absorberes det meste af blødt væv, og de andre niveau absorberes det meste af tætte væv. Computersoftware sammenligner resultaterne fra energien, blødt væv og tætte væv energi til at beregne knogletæthed. Læger bruger to typer af DXA maskiner--store dem til scanning torso og mindre bærbare for scanning vedhæng.

Computertomografi

Computertomografi, bedre kendt som CT-scanning, beskæftiger en specialiseret scanning maskinen, der bevæger sig i patienten gennem røntgenstråler med en konstant hastighed. Edb grænseflader opdager x-stråler gennem patientens krop på flere forskellige tidspunkter. Dette giver en sekvens af billeder, der ligner flere skiver gennem området afbildet i patientens krop. En Radiograf kan kombinere disse billeder for at gøre 3D-billeder af scannede strukturer. Spiral CTs optage billeder i en spiral vej, hvilket giver en kontinuerlig band i stedet for skiver. CT-scanninger kan også finde sted med eller uden kontrastmidler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com