Fisk & hør olie

12/12/2012 by admin

Fisk & hør olie

Fiskeolie stammer fra lever af fede fisk med laks, tun, makrel og ørred. Hørfrøolie kommer fra frø af en hørplanten. Begge olier indeholder omega-3 fedtsyrer, som kan hjælpe med at forebygge og behandle en bred vifte af helbredsproblemer. Fiskeolie og hørfrøolie kan supplere enhver kost.

Fordele

Omega-3 fedtsyrer er nødvendige for en stærk hjerte, lavt blodtryk og et sundt niveau af kolesterol. Undersøgelser også viser, at daglig indtagelse af fisk og hørfrø olie hjælp til at lindre migræne, bekæmpelse af depression, lindre ledsmerter og reducere inflammation. At en stor del af hjernen, der består af fedt, kan indtage nok omega-3 fedtsyrer støtte hjernefunktion og vedligeholde humør.

Hjertesundhed

Mange mennesker, som tidligere rapporteret, forhøjet blodtryk og kolesterol har set et fald i disse niveauer siden tilføje fisk eller hørfrøolie kosttilskud til deres kost. Reducere blodtrykket og kolesterol vil medvirke til at reducere risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde. Omega-3 fedtsyrer kan også medvirke til at sænke triglyceridniveauer, som mange mennesker ikke klar over, kan være årsag til deres forhøjet niveau af kolesterol.

Smuk hud og hår

Fiskeolie er især effektiv i behandling af tør hud samt forskellige hud betingelser, herunder eksem, psoriasis, kløe, læsioner og udslæt. Det kan anvendes topisk eller indtages.

Farer af fisk

Omega-3 fedtsyrer er mest almindeligt forbruges gennem fisk; men nye undersøgelser viser farer ved at spise for meget fisk, især rå fisk, på grund af forurening. Forureningen er årsag høje niveauer af kviksølv og andre giftige stoffer i fisk. FDA anbefaler, at begrænse dit indtag af fisk til to gange ugentligt. Denne begrænsning forhindrer indtagelse af et højt niveau af omega-3 fedtsyrer for dem, der lider af dårlig hjertesundhed, højt blodtryk eller højt kolesterol.

Gravide kvinder og ammende moedre

Høje niveauer af kviksølv i fisk kan være særlig farlige for en gravid mor udviklingslandene baby, selvom omega-3 fedtsyrer er stadig til gavn for den neurologiske udvikling af barnet. Mange gravide kvinder nu supplere deres kost med fisk eller hørfrø olie. Ammende mødre rådes desuden af FDA til at begrænse mængden af fisk, de spiser på grund af kviksølvet.

Kosttilskud

Kosttilskud gør det muligt at opnå sunde indhold af omega-3 fedtsyrer uden at blive udsat for toksiner i fisk. Både fisk og hørfrø olie kan være taget dagligt med et måltid i form af en kapsel eller som en skefuld olie.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com