Eksperimenter med syre nedbør

12/08/2011 by admin

Eksperimenter med syre nedbør

Syreregn resultater når regnvand indeholder højere end normale sure pH-niveauer. Svovldioxid og nitrogenoxid får frigivet fra fabrikker og bil brændstofforbrænding, så reagerer med ilt og vand i atmosfæren til at fremstille yderligere forurenende stoffer. Sur regn kan være våde i deposition, som i form af regn, slud, sne og fog. Tør deposition syreregn sker når støv partikler og gasser bliver mere surt end sædvanligt. Eksperimenter kan afsløre, hvordan syreregn påvirker vores miljø.

Vand i naturen

Gå til en nærliggende sø eller Dam og dyp en rene, ubrugte papir kop i vandet. Fylde koppen med overfladevand, ikke vand fra bunden nær sedimenterne. Tage eksemplet hjem. Bruge nogle fælles pH-papir, eller anvendes en havejord pH kit, for at dyppe et stykke test papir i prøven. Svarer til eksemplet til farve diagram notering og optage den sure måling. Dette eksperiment vil demonstrere, at selv tilsyneladende rene og upåvirkede vand vil indeholde nogle beløb af syre. Tage en prøve af vand i nærheden af en fabrik og indspille resultaterne. Sammenlign de to behandlinger baseret på deres steder.

Syreregn og planter

Samle fire små potteplanter af samme art og placere hver plante i en plastikbeholder, der indeholder jord fra samme kilde. Mark to planter "vand" og de andre to planter "eddike." Tilføje 4 1/2 tsk hvid eddike til en separat beholder, der holder to kopper destilleret vand, og rør godt. Vandplanter "eddike" med 1/8 kop eddike vand. Vandplanter "vand" med 1/8 kop destilleret vand. Gentag vanding i den samme mode over en periode på fem dage og se vækst reaktion. Eddike planter indeholder syre vil hvorhen, mister deres farve og vises livløs på den femte dag.

Syre jord indhold

Tilføje 1 tsk hvid eddike til en plastik kop indeholdende 2 kopper destilleret vand. Rør. Tjek det med pH papir. Måling bør læse omkring 4 på skalaen. Placere et kaffefilter i en tragt, og tilføje jord til det fra ét sted. Sidde tragten over en åben papir kop og hæld din eddike blanding over det, at lade det løbe ud i papir kop. Tjek pH-værdien i den anstrengte jordvand med en pH-strip og registrere antallet. Udføre den samme eksperiment, ved hjælp af jord fra et andet område og indspille resultaterne. Begge prøver vil variere alt efter syreindholdet i jord fra én placering til en anden.

Syre indvirkning på Metal

Mærke en høj tomme glas "vand." Mærke en anden tomme glas "citronsaft." Placer en krone i bunden af hvert glas, men brug øre slået før 1983, da de indeholder 97 procent kobber, men bagefter indeholdt det meste zink. Hæld et glas til knap dække toppen af penny nok citronsaft. Hæld vand i det andet glas, bare dækker toppen af penny. Dyp en pH strimmel i destilleret vand glas. Hvis det lyder under 6, Tilføj en knivspids bagepulver, indtil det læser mellem 6 og 7. Forsegle både briller med plastfolie og lad dem sat i fem dage. Undersøge den blågrønne vand i lemon juice glas og manglende ændring i vand glas. Dette eksperiment viser den ætsende syre har på metal.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com