Hvordan at undgå at få bændelorm

01/18/2012 by admin

Hvordan at undgå at få bændelorm

Bændelorm er lange, segmenteret orme af klasse bændelorm. De er parasitaere orme, der kræver en vært til kønsmodne. Ca. 8 arter bruge menneskelige værter, med Taenia trone er den mest almindelige. Bændelorm kræver normalt en eller flere mellemliggende værter og human fækal forurening er også nødvendig for at opretholde deres livscyklus. De følgende trin vil vise hvordan du undgå bændelorm infektioner.

Instruktioner

• Vask hænder grundigt med varmt sæbe og vand efter toiletbesøg og før håndtering af fødevarer. Dette er den vigtigste del af forebyggelse af bændelorm infektioner fordi bændelorm er spredt gennem fækal-oral rute.

• Tage yderligere forholdsregler mens de rejser, især til områder, hvor bændelorm infektioner er endemiske. Drik kun aftappet vand hvis det er muligt. Ellers skal vand koges i 1 minut før drikke. Rå frugt og grøntsager bør vaskes med rent vand.

• Bortskaffe menneskers afføring korrekt. Eksponering for dyr, især husdyr til menneskers afføring forurenet med bændelorm skal fjernes for at bryde livscyklus. De-orm kæledyr og husdyr regelmæssigt og forhindre dem i at blive bidt af smittede lopper.

• Kog kødet grundigt, således at byens når en temperatur på mere end 150 grader. Svin er mellemliggende værter for Taenia trone, også kendt som svinekød bændelorm. Lamme kød og fisk til mindst 12 timer til at dræbe bændelorm cyster og 24 timer til at dræbe larve.

• Brug anthelmintikum medicin som en profylakse i nogle tilfælde, især i endemiske områder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com