Skelet sjov fakta

01/17/2012 by admin

Skelet-systemet består af knogler og brusk i kroppen. Den vigtigste funktion af skelet-systemet er at give form og støtte for kroppen samtidig også beskytte indre organer. Derudover skelet-systemet producerer blod og gemmer mineraler.

Generelle

Der er 206 knogler i en voksen menneskekrop.En baby har mere knogler (ca 300) end en voksen. Dette er muligt fordi hele vækst år, mange af knoglerne i kraniet og rygsøjlen smelte sammen.Knogler Flyt ikke, de har brug for hjælp af musklerne knyttet til knogler, som derfor muskulære system og skelet er ofte flettet hedde bevægeapparatet.Knogler er levende. De er lavet af levende celler, hvilket er grunden til de kan vokse og reparere sig selv.

Størrelse

Lårben knogle i benet er den længste knogle i kroppen. Det er omkring en fjerdedel af en persons samlede højde.De mindste knogler i kroppen er tre knogler i mellemøret: ambolt, hammer og stigbøjlen, som er den mindste.Den største knogle i kroppen er skinkeben.

Knogler

Knoglen hyppigst brudt er kraveben, også kendt som kravebenet.Den eneste knogle ikke er tilsluttet nogen andre knogle er hyoid knoglen beliggende i halsen.Der er to typer af knoglevæv, kompakt hårde knogler og svampet knogle. De fleste knogler indeholder begge typer af væv.Over findes halvdelen af knogler i kroppen i hænder og fødder.Mennesker og giraffer har det samme antal knogler i deres halse. Giraf ryghvirvel er bare meget længere.

Knoglemarv

Knogler er fyldt med et stof kaldet knoglemarven, som er afgørende for produktion af røde og hvide blodlegemer.Der er to typer af knoglemarv. Rød knoglemarv producerer blodlegemer og gul knoglemarv producerer mest fede celler.Ved fødslen er alle knoglemarven rød.

Brusk

Ørerne og slutningen af næsen har ikke knogler. Disse dele af kroppen får deres form af brusk.Brusk er mere fleksible end knogle, giver mulighed for bevægelse og evnen til at bøje.Brusken nedbrydes hurtigere end knogler, hvilket er grunden til mange menneskelige rester er fundet uden en næse eller ører.Brusk indeholder ingen blodkar eller nerveceller.Embryoner indeholder brusk, ikke knogler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com