Hvordan man kan koordinere pleje for metastatisk leverkræft

06/16/2010 by admin

Ifølge National Cancer Institute, er cirka 21.000 mennesker diagnosticeret med leverkræft i USA hvert år. Det er vigtigt at vide, hvordan man kan koordinere pleje for en elsket en diagnosticeret med metastatisk leverkræft. Ved at forstå symptomerne på sygdommen, og bivirkninger af behandlingen, kan du udvikle et program af pleje for din elskede.

Instruktioner

Udvikle en regime

• Forstå symptomerne på metastatisk leverkræft. Ifølge National Cancer Institute, kan symptomer på leverkræft omfatter smerter i højre side af den maven, svaghed, træthed, kvalme, opkastning og tab af appetit. Diskuter muligheder med patientens læge til at kontrollere disse symptomer. Spørg om medicin, der kan mindske kvalme, og bestanden dit køkken med fødevarer, der nøjes med maven. Plan væsentlige opgaver som badning for tidspunkter, hvor svaghed og træthed er på et minimum.

• Ved bivirkninger af leverkræft behandlinger. Embolisering, en procedure, der reducerer strømmen af blod til kræftsvulst, indebærer ofte en kateter, så vær årvågne undersøge for bakteriel infektion. Hvis din patient behandles med kemoterapi eller strålebehandling, hendes kvalme og træthed kan i høj grad øge. Forberede hjemmet for let tilgængelighed til badeværelser og installere skinner for ekstra støtte. Da metastatisk leverkræft er kræft, der er flyttet til andre dele af kroppen, forstå potentielle symptomer i andre berørte områder af kroppen. Også være parat til at konsultere en psykolog for at afhjælpe de følelsesmæssige problemer (for både patienten og pårørende), der ofte ledsager en alvorlig sygdom.

• Møde med din patientens læge. Anmode om oplysninger om progression af sygdommen, typer af behandling patienten modtager, og de områder, hvor kræften har spredt sig. Har lægen hjælpe dig med at planlægge et regime af smertestillende medicin fra mild til svær at blive udarbejdet med medicin du skal muligvis derhjemme. Tage noter på korrekt dosering for hver af disse medikamenter, samt det maksimale antal gange de kan administreres pr. dag. Sørg for du har væsentlige kontaktoplysninger i tilfælde af din patientens smerter eller andre symptomer blive uoverskuelig.

• Udvikle et planlægningssystem. Metastatisk leverkræft medfører regelmæssig udnævnelser for behandlinger, samt regelmæssig opfølgning aftaler med den primære onkolog. Købe en stor vægkalender fra ethvert kontor forsyning butik og hænge det i en mærkbar område. Skrive kommende udnævnelse steder og tidspunkter til at hjælpe dig med at holde styr på. Opbevare en liste over vigtige oplysninger i en mappe til at tage med dig til din patient udnævnelser. Medtage navne og doser af hver recept medicin din patienten tager, og hvor ofte hun tager medicinen. Detalje behandlinger patienten modtager og hyppigheden af behandling, så kan du nemt besvare vigtige spørgsmål.

Tips & advarsler

  • Holde en daglig log af patientens symptomer og sværhedsgraden af disse symptomer. Lægen skal bruge disse oplysninger til bedre at vurdere hendes behandling.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com