Hvor meget skjoldbruskkirtlen niveauer svinger dag til dag?

07/13/2010 by admin

Skjoldbruskkirtlen, en lille kirtel i bunden af din hals (lige under Adam's æble, og formet som en sommerfugl), er ansvarlig for produktionen af to meget vigtige hormoner i kroppen: triiodothyronin (T3) og thyroxin. Få din skjoldbruskkirtel undersøges, især hvis du oplever problemer med din krop temperatur (du er for koldt eller for varmt) eller kroppen ikke bruger fedtstoffer og kulhydrater så hurtigt som det bør (du pakning på vægt), fordi det styrer disse funktioner og andre. Normal skjoldbruskkirtel niveauer mellem.03 til 3-- og mens niveauer kan svinge meget over tid – de lave ikke lave så nok til at berettige måle dem på grundlag af den daglige eller samme dag.

Thyreoideahormoner, og hvordan de er produceret

Der er to thyreoideahormoner: triiodothryonine (T3) og thyroxin (T4), men der er også en skjoldbruskkirtlen stimulerende hormon (TSH). Hypofysen er ansvarlig for oprettelsen af TSH og har endda specielle celler til sin produktion. Hypothalamus regulerer hypofysen til at producere TSH. Hypofysen, samt hypothalamus, også kontrollerer produktionen af de andre to hormoner og sender alle tre af dem ud i kroppen til at udføre forskellige vigtige funktioner, som regulerer din puls.

Niveau udsving proces og farer

Hypothalamus dikterer anmodning om TSH i kroppen ved at sende et signal til hypofysen. Hypofysen bestemmer det nøjagtige beløb af TSH kræves af niveauer af T3 og T4 allerede i blodet; Derfor ethvert udsving i nogen af disse tre hormonniveauer i kroppen ved andre påvirkninger (medicin eller sundhedsmæssige problemer), kan forårsage hypothalamus og hypofysen til at oprette og slipper for meget eller for lidt af disse vigtige hormoner. Dette skaber nogle skjoldbruskkirtel niveau udsving og eventuelle problemer med fedt forarbejdning, krop temperatur vedligeholdelse og regulering af dit hjerteslag.

Årsager til svingende niveauer

Der er mange grunde til din skjoldbruskkirtel niveauer kan svinge: understrege; sygdom; visse receptpligtig medicin såsom anti-depressiva); at være gravid; sæsonen ændringer; indtagelse af for meget af visse fødevarer såsom soja, kål, grønkål, majroer; begyndelsen/stoppe brugen af jern, vitaminer eller høj-fiber levnedsmidler; p-piller dosering timing; og ændringer i styrken af nuværende skjoldbruskkirtel medicin.

Daglige udsving i niveauer

Da svingende skjoldbruskkirtel niveauer kan give dig en uregelmæssig hjerterytme, forstyrre din kropstemperatur og forårsage du at pakke på mere fedt, er det vigtigt for at vide, bare hvor sandsynligt disse thyroid niveauer er til svinger på daglig basis-- og hvad bliver bedt om sådan et udsving, hvis det sker. Ifølge MyThyroid.com, er der ingen grund til at være bekymret over mulige daglige skjoldbruskkirtlen udsving, siden skjoldbruskkirtlen hormoner T3, T4 og TSH ikke svinger meget i hele en given dag-- eller endda daglige. Derudover er skjoldbruskkirtlen blodprøver en meget pålidelig indikator for enhver abnormitet (eller manglen på samme) med skjoldbruskkirtlen.

Advarsel

Selvom en daglige, genkendelige udsving i thyroid niveauer ikke er sandsynligt, rådgive din læge om medicin eller livsstilsændringer, især hvis en unormalt høj (eller lavt) niveau kommer tilbage på en test af skjoldbruskkirtlen, når du har gjort.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com