Typer af hjertelidelser

12/03/2011 by admin

Ifølge American Heart Association lider mere end 80 millioner amerikanere af en hjertesygdom eller sygdom. Typer af hjertelidelser omfatter medfødt hjertesygdom, arytmi, hjerteanfald og hjertesvigt. Mange hjerte betingelser kan være dødelig. Statistik fra American Heart Association viser, at disse betingelser er den vigtigste faktor for død i USA.

Arytmi

Arytmi er defineret af en uregelmæssige slå af dit hjerte. Hvis dit hjerte er uregelmæssig på nogen måde, er det betegnes som arytmi. Takykardi er en type af arytmi, hvilket betyder dit hjerte slår for hurtigt, mens bradykardi betyder dit hjerte slår alt for langsomt. Hvis du har en uregelmæssig hjerterytme, er det normalt betegnes som atrieflimren.

Dem, der har arytmi har en højere chance for slagtilfælde, hjertesvigt og blodprop i hjertet. Det kan være yderst farlige, hvis ikke forvaltes ordentligt. Medicin, der kan håndtere betingelsen. De omfatter amiodaron, procainamid og bepridil hydrochlorid. Disse medikamenter kan hjælpe med at forhindre risikoen for slagtilfælde, hjerteanfald og hjertesvigt ved at regulere dit hjerteslag.

Symptomer på arytmi kan omfatte hjertebanken, svimmelhed, åndenød, træthed, svaghed, besvimelse og ubehag i brystet.

Medfødt hjertesygdom

Medfødt hjertesygdom er når du er født med en misdannelse i dit hjerte. Nogle former for denne hjertesygdom kan kureres ved operation eller i tid, men nogle er langsigtet og kan ikke helbredes. To eksempler på medfødt hjertesygdom er et hul i dit hjerte og defekte hjerteklapper.

Mere end én million mennesker har langsigtede medfødt hjertesygdom. Den primære behandling for denne sygdom er kirurgi. Når et spædbarn er født med medfødt hjertesygdom, er kirurgi typisk gjort mens barnet stadig er et spædbarn. Nogle former for denne sygdom ikke kan behandles, men andre kan behandles med medicin for at mindske risikoen for hjertesvigt. Ifølge American Heart Society er den direkte årsag til denne sygdom i øjeblikket ukendt.

Symptomer på medfødt hjertesygdom er blå-tonet hud, hjertemislyd, hævede ben, træthed, ånde åndenød, svimmelhed og hjertebanken.

Hjerteanfald

Et hjerteanfald er en tilstand, der opstår, når blodtilførslen til en visse arterie i hjertet er blokeret. Hvis blodgennemstrømningen er begrænset til hjertet, kan hjertet ikke længere fungerer korrekt på grund af mangel på ilt. Afhængigt af sværhedsgraden af hjerteanfald, kan denne betingelse være dødelig. Hvis ikke taget hånd om rettidigt, kan selv et mindre hjerteanfald føre til døden.

Den primære årsag til hjerteanfald er koronararteriesygdom. Dette er når plaque bygger op inde i væggene i kranspulsårerne. Et hjerteanfald kan behandles med medicin såsom aspirin, blod tyndere medicin og beta-blokkere.

Hjerteanfald symptomer omfatter tryk i brystet, bryst ubehag, åndenød ånde, koldsved, uklarhed, svimmelhed, kvalme og ubehag i overkroppen.

Hjertesvigt

Hjertesvigt er, når hjertet ikke pumpe blod nok blod til dit system. Hjertesvigt er almindeligt i USA, og kan være dødelig hvis ikke behandles. Ifølge Medline Plus, hvis hjertet ikke pumpe som det skal, kan blod bakke op i andre områder i kroppen, at skabe overbelastning i lever, lunger og mave-tarmkanalen. Mens blodet er sikkerhedskopieret, modtager andre områder af kroppen ikke ilt og næringsstoffer de har brug for, forårsager alvorlige skader eller tab af funktion.

Hjertesvigt er undertiden behandles med kirurgi, men ofte det behandles med medicin. Nogle af de medikamenter anvendes til behandling af denne tilstand er digoxin, betablokker og diuretika.

Hjertesvigt er forskellig fra et hjerteanfald, da et hjerteanfald er når blodgennemstrømningen er begrænset til hjertet på grund af bebyggede plaque, mens med hjertesvigt, hjertet har svært ved at pumpe blod til kroppen på grund af en svaghed eller stivhed i hjertet. Hjertesvigt kan være forårsaget af igangværende højt blodtryk eller koronar arterie sygdom.

Hjerteinsufficiens symptomer er træthed, svaghed, åndenød, hoste, hvæsen, manglende appetit, kvalme, væske oprustning, brystsmerter, uregelmæssig hjerterytme og hævelse.

Advarsel

Ifølge Mayo Clinic, hvis du oplever tegn og symptomer på nogen af disse hjertelidelser, skal du kontakte din sundhedspleje professionelle straks. Mange af disse betingelser kan være dødelig, hvis ikke behandles i tide.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com