Hvad værktøjer gøre øje læger brug?

10/24/2016 by admin

Problemer med syn er ikke kun irriterende, men de kan også være farligt. Det er vigtigt at kunne se klart om du kører ned ad vejen eller sidde i et klasseværelse, forsøger at læse tavlen. Regelmæssige besøg hos øjenlæge kan hjælpe med at sikre, at du får nogen hjælp, at du nødt til at se klart, samt sikre, at der ikke er større problemer med dine øjne, såsom grøn stær. Når du besøger øjenlæge, vil hun bruge flere forskellige værktøjer til at vurdere dine øjne.

Oftalmoskop

Den monokulære direkte og den indirekte kikkert er begge typer af ophthalmoscopes. Den monokulære direkte er håndholdte og bruges til at undersøge bageste del af øjet. Opfattelse gennem den monokulære direkte er lidt forstørret. Dette værktøj bruges også til at "opdage ændringer i klarheden eller forhindringer i den normalt gennemsigtig okulær medier," ifølge Dr. Bickford på øjet pleje kontakter. Den indirekte kikkert er enten båret af lægen eller patienten og anvendes i kombination med en kondenserende linse, som er placeret foran øjet. Dråber, at spile elever af patientens øjne bruges til at give lægen en 3D-visning af bagsiden af øjet. Se gennem kikkerten indirekte er mindre, endnu bredere, end gennem den monokulære direkte. Denne type af oftalmoskop kan afsløre forhøjet læsioner, at monokulære direkte kan gå glip af.

Spaltede lampe Biomicroscope

Gennem kondenserende linser tilbyder en spaltede lampe biomicroscope lægen en 3D-visning af nethinden. Dette værktøj giver også mulighed for lægen at se hornhinden, iris og linse. Med brug af farvestof værktøjet giver mulighed for lægen at se tissue skade, inflammation, grå stær og meget mere. Dette er værktøjet bruges af øje læger ved montering af en patient til kontaktlinser.

Visuelle felter Tester

Visuelle felt tab kan være et symptom på glaukom, tårer i nethinden, arterie og vene tillukning og synsnerven tumorer. Synsfelt tester bruges af læger til at teste patientens synsfelt for tegn på tab. Synsfelt testeren viser patienten en oscillerende bar mønster eller punkt af lys i forskellige steder på en skærm. Patienten angiver derefter, at han kan se mønstret ved at klikke på en museknap.

Tonometer

Tonometers der bruges af øje læger til at måle trykket i øjet. Nogle tonometers kræver brug af farvestof og anæstesi. Øjet pres målinger bruges til at hjælpe øje Læger diagnosticere glaukom, selv om øjet pres målinger alene ikke er nok til at diagnosticere glaukom.

Keratometer og automatiseret hornhinden Topographer

Krumning af anterior hornhinden og glathed af øjet måles ved hjælp af en keratometer. Dette er nyttigt til en øjenlæge i det vil sige hjælper hende med at afgøre, om en patient har en bygningsfejl og sværhedsgraden af bygningsfejl. Keratometer hjælper også øje Læger diagnosticere hornhinden sygdomme og passer patienter til kontaktlinser. Topographers kort overfladen af hornhinden at tilbyde øjenlæge flere oplysninger med hensyn til krumning.

Retinascope

Retinascope fungerer ved at skyde lys til bagsiden af øjet, som lægen "ringer i linse magt skal fokusere denne lyskilde korrekt på nethinden," ifølge Bickford. Dette hjælper lægen til at bestemme den korrekte linse recept for patienter.

Refraktor/Phoropter

Linser og prismer anvendes i forskellige kombinationer på en refraktor for at oprette næsten alle mulige optisk korrektioner. Lægen starter med information fra nethinden anvendelsesområde og bruger derefter refraktor for at finjustere en patients linsen recept. Som linser er ændret, vil lægen bede patienten om at fortælle hende hvilken kombination, hun er i stand til at se med. Dette værktøj kan også bruges til at hjælpe lægen undersøge forskellene mellem patientens øjne.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com