Kan Sun behandling helbrede Psoriasis?

09/26/2011 by admin

Psoriasis er en kronisk, inflammatoriske, ikke-smitsom hudsygdom. Der er ingen decideret kur, som i December 2009. Det er ikke gode nyheder for den ene i 50 mennesker, der lider af grimme røde læsioner og sølvfarvede-hvide skæl. Den gode nyhed er, det er beskedent-- og sollys gør et godt job som indeholder og styrer alle former for psoriasis, siger nationale Psoriasis Foundation (NPF).

Ultraviolette stråler

Ultraviolet (UV) stråler i sollys har altid hjulpet psoriasis patienter, der mærke en forbedring i sommer og omvendt i vinter. Siden midten af 1990s forskning koncentrerede sig om effekten af immunsystemet på psoriasis, siger canadiske hudlæge Dr. Richard Langley i sin bog "Psoriasis: alt du behøver at vide." UV-stråler, når absorberes ind i huden, dæmpe de defekte signaler fra immunsystemet på huden, der producerer psoriasis. Disse signaler ellers gøre huden celler formere for hurtigt, hvilket resulterer i skalering. Det nationale Institut for gigt og bevægeapparat og hud sygdomme (NIAMS) siger "denne proces reducerer inflammation og forsinker den omsætning af hudens celler, der forårsager skalering." NIAMS siger, at udsætte berørte hud for sollys er en indledende behandling. NPF advarer overeksponering for ultraviolet lys kan udløse en opblussen. Instituttet anbefaler starter med lav engagementer og opbygge.

Lysbehandling

Lysbehandling, eller lys terapi, er udsættelse for UV A stråler eller UV B stråler, med eller uden en kombination af lys-sensibiliserende medicin. Behandlinger er på lægens kontor, en psoriasis klinik eller derhjemme med en autoriseret lysbehandling enhed.

UVB-stråler er dem ansvarlige for garvning og solskoldning. De er mere effektive på psoriasis end UVA stråler, men trænge ikke så dybt. Behandling er for et sæt længden af tid med jævne mellemrum. UVA er ikke fungerer godt i sig selv, men er meget effektiv med psoralen, en lys-sensibiliserende medicin, der øger den dyb-gennemtrængende UVA. Denne behandling kaldes PUVA og fungerer bedst med de mest almindelige former for plaque psoriasis og guttat psoriasis. PUVA patienter tage psoralen som en pille eller aktuel salve. De skal bære UV beskyttende solbriller for 24 timer efter at tage psoralen; den øgede lysfølsomhed er så stor. PUVA bivirkninger er kvalme, kløe og rødmen flået

UVB behandling med stenkulstjære går tilbage til 1925, Goerckerman regime, og giver gode resultater, fordi stenkulstjære gør huden mere følsom over for ultraviolet lys, siger Dr. Langley.

Hjem

En UVB lys enhed derhjemme er økonomisk og praktisk men kræver konsistens, siger NPF. Patienter vil starte på en medicinsk facilitet og derefter bruge en enhed derhjemme. NPF siger nogle forsikringsselskaber vil dække udgifter til udstyr og enhed leverandører vil hjælpe købere arbejde med forsikringsselskabet. NIAMS advarer mod brug af solarier og garvning klinikker som dosering ikke kan reguleres.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com