Videnskabelig forklaring af angst

08/12/2011 by admin

De fleste mennesker oplever angst som en følelse, udløst af foregribelse af potentiel fare. Hvordan og hvorfor mennesker oplever angst, er imidlertid stadig et spørgsmål om forhandling blandt psykologer og forskere. Mange teorier findes de medvirkende faktorer og primære effekter af angst samt forholdet mellem daglige angst og klinisk diagnosticeret angst.

Teorier

Nogle af de primære forklaringer på angst omfatter biologiske og neurobiologiske teorier, som udforsker genetiske og fysiologiske faktorer, der kan medvirke til angst og angst-relaterede lidelser. I modsætning, overveje adfærdsmæssige og kognitive teorier mulige miljømæssige faktorer, der kan udløse følelser.

Funktioner

Videnskabelige undersøgelser har vist, at følelser af angst er ledsaget af fysiologiske aktivitet, også kendt som ophidselse i en persons sympatiske nervesystem. Denne aktivitet eller ophidselse, kan når moderate, forårsage en person føler fysiske anspændthed, nervøsitet og rastløshed.

Biologi

Forskning i biologi af angst har vist, at visse dele af hjernen, såsom amygdala i tindingelappen, blive aktiveret når en individuel oplever angst. Sundhed af neurotransmittere, som godt kan påvirke til i hvilket omfang en person føler angst eller bange.

Miljø

Adfærdsmæssige og kognitive forskere har konstateret, at miljøfaktorer kan også bidrage til oplevelsen af angst. For eksempel, har mere end 70 procent af klinisk diagnosticeret angst og panikangst været knyttet til alvorligt stressende livserfaringer.

Effekter

Mens en moderat følelse af angst kan hjælpe en person til at forberede potentielle problemer og at unddrage sig mulige farer, kan en stærk følelse af angst undertiden blive invaliderende. Undersøgelser har vist, at personer, der oplever ekstreme angst har større problemer beskæftiger sig med potentielt truende situationer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com