Underarm svedtendens & Botox komplikationer

02/20/2014 by admin

Botox indsprøjtninger er en behandling for en medicinsk tilstand kaldet focal hyperhidrosis---bemærket overdreven og uforklarlige sveden typisk på håndfladerne, fodsåler fødder og armhuler. Ifølge International Hyperhidrosis Society, har Botox indsprøjtninger været brugt til at behandle mere end en million mennesker til forskellige andre medicinske tilstande. I 2004 godkendte den U.S. næring & bedøve Administration Botox behandling af hyperhidrosis.

Hyperhidrosis & Underarm svedtendens

Ifølge Mayo Clinic, kan hyperhidrose være af generel karakter, forårsaget af en underliggende medicinsk tilstand eller udnyttelse af et bestemt stof, der forårsager overskydende underarm Sved og sved på andre områder af kroppen. Men mere problematisk er at finde en behandlingsmetode for focal hyperhidrosis, som har ingen underliggende årsag (selv ifølge Mayo Clinic, er der mistanke om, at denne betingelse kan være nedarvet). Focal hyperhidrosis resulterer i overdreven svedtendens i løbet af dagen, når patienter er aktiv. Nogle patienter oplever sådanne overdrevne og mærkbar underarm svedtendens deres tøj er gennemblødt gennem. Men focal hyperhidrosis også resulterer i ubehagelige og uønskede symptomer, der kan gøre patienter syg på east i social og erhvervsmæssig indstillinger, såsom klamme hænder, en dryppende ansigt og våde fødder.

Hvordan Botox kan hjælpe

Botox, afledt af botulinum toxin type A, er tættest forbundet med kosmetiske procedurer for ansigtet, men ifølge en April 2009 New York Times rapporterer, det er også blevet brugt til behandling af medicinske tilstande som hyperhidrosis, samt cervikal dystoni, krydsede øjne og øjenlåg spasmer. Botox stopper overdreven underarm sved af midlertidigt lamme de nerver, der sender signaler til svedkirtlerne. Ifølge Mayo Clinic, Botox indsprøjtninger er hyppigst anvendes til behandling af hyperhidrosis, der påvirker armhuler, men det kan også bruges på palms; sjældent vil det blive brugt i ansigtet. Resultaterne af Botox behandlinger er noteret hurtigt, mellem to og fire dage efter at have modtaget injektioner.

Problemer med Botox indsprøjtninger

Ifølge IHS, Botox giver håb til hyperhidrosis syge, og undersøgelser viser, at det er sikker, effektiv og kun sjældent forårsager komplikationer. Patienter kan modtage op til 20 injektioner på én gang, hvilket kan være smertefuld; ofte oral eller intravenøs anæstetika eller sedation kan være nødvendig før behandling. Selv om Botox er ganske effektiv, kan din læge savne nogle af svedkirtler, så du kan have til at vende tilbage til efterfølgende Botox indsprøjtninger. Botox indsprøjtninger er ikke en fast metode til behandling af overdreven underarm svedtendens; ifølge Mayo Clinic, vil underarm tørhed vare mellem fire til seks måneder, hvorefter yderligere Botox behandlinger er påkrævet.

Mere alvorlige komplikationer

I April 2009 meddelte FDA, at Botox og lignende stoffer afledt af botulinum-toksin skal bære en streng advarsel anmeldende læger og patienter, at stoffet kan muligvis spredes fra injektionsstedet til andre dele af kroppen, der påvirker synke og vejrtrækning. Ifølge New York Times, der rapporterede den nye FDA advarsel, tendens komplikationer til at forekomme hos patienter, der modtog Botox for ikke-godkendte behandlinger, såsom lemmer spasticitet i dem med cerebral parese. Ifølge FDA embedsmænd er Botox sikker, når den anvendes på godkendte doser for godkendte behandlinger, såsom overdreven underarm svedtendens.

Alternativer til Hyperhidrosis

Selvom Botox viser store løfte i behandling af patienter med pinligt voldsom underarm svedtendens, der findes andre metoder til at tackle hyperhidrosis. En læge kan anbefale brug af en stærkere recept antiperspirant. En godkendt hjem procedure for behandling af underarm svedtendens kaldet iontophoresis tillader patienterne at behandle deres tilstand sig selv ved at anvende en batteridrevet enhed til den berørte del af kroppen og sende en lav elektrisk strøm gennem en våd pad. Sjældent vil operationen blive tilbudt som en løsning til overdreven underarm svedtendens; men hvis alle andre behandlingsmetoder mislykkes, kirurgiske teknikker kan bruges til at fjerne sved kirtler i armhuler eller afskære de nerver, der forårsager sved kirtler til at fungere.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com