Faktorer, der påvirker stråling

12/28/2013 by admin

Faktorer, der påvirker stråling

Bestråling er et emne, der kan vække følelser af frygt og angst. Film og tv-skildringer ofte tegner et mørkt billede men kan repræsenterer kun en del af historien. Mennesker udsættes for mange naturlige kilder af stråling. Selv om det ikke er nødvendigt at frygte alle stråling, er det vigtigt at have respekt for sin destruktive egenskaber. Det er også nyttigt at forstå nogle af de faktorer, der påvirker eksponering af stråling. Minimere mængden tid du er udsat for det og øge din afstand fra dens udspring.

Kilder

Folk bliver bombarderet med naturlig stråling fra jorden og ydre rum. Radongas der udsendes fra jorden, byggematerialer og vand. En anden kilde er kosmisk stråling. Menneskeskabt stråling omfatter x-stråler, CT scanninger, nuklearmedicin og strålebehandling. Amerikanske atomreaktorer bidrage typisk kun små mængder. Atomvåben er en sjælden kilde af menneskeskabt stråling.

Typer

En radio bølge, en synligt lys fotoner og en gamma ray er alle typer af elektromagnetisk energi. Energierne er ofte udtrykt som bølger, når de bevæger sig over en afstand. Radio sender store, kluntet bølger. Energier på den modsatte ende af spektret, såsom røntgen og gammastråler, er meget energisk.

Det er denne forskel, der forklarer, hvorfor røntgen og gammastråler er i stand til at trænge ind gennem sagen. Da strålingen passerer gennem den menneskelige krop, kan det forårsage ændringer at forekomme. Kroppen er robust, og normalt det kan reparere de fleste af skader med minimal varig effekt.

Eksponering

Kroppens evne til at hurtigt reparere celler eller DNA såret af stråling varierer med typen af væv udsat. Modne, højt specialiserede celler er mindre tilbøjelige til at lide permanent skade. Celler, der deler og stofskifte hurtigt er mere sårbare. Dette er grunden til, at stråling er normalt ikke tilrådeligt for gravide kvinder. Eksponering for linser i øjnene, skjoldbruskkirtlen, gonader og bryster skal reduceres eller forhindret. Blod, hud og lymfesystemet betragtes også mere modtagelige end andre body systems.

Beskyttelse

I medicin anvendes stråling til at bekæmpe kræft og hjælpe læger diagnosticere patienter. Men på grund af strålings evne til at forstyrre kroppens normale funktion, målet bør være at holde Strålingsniveauer så lavt som muligt. Læger bør altid vejer risikoen kontra fordelen at udføre en radiologisk procedure. Normalt er risiciene, der lav.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com