Ekskretionsorganerne System sygdomme & lidelser

10/31/2012 by admin

Ekskretionsorganerne System sygdomme & lidelser

Ekskretionsorganerne System

Ekskretionsorganerne system er ansvarlig for fjernelse af kropslig affald. Menneskelige affald er sammensat af overskydende, giftige og farlige stoffer samt biprodukter af stofskiftet og fordøjelsen. De dele af ekskretionsorganerne system, der håndterer urin er nyrerne, blære, urinlederne og urinrøret. Nyrerne indsamler affald filtreret fra blodet. Denne samling danner urin og er gået fra nyrerne via urinlederne og ind i blæren. Blæren passerer i sidste ende urin gennem urinrøret.

Fast affald, der kan bestå af biprodukter fra fordøjelse, flyttes det gennem tyktarmen. Vand fra affaldet er absorberet tilbage til kroppen gennem tarmen og tyktarmen.

Ekskretionsorganerne system arbejder også med andre kropslige systemer til bortskaffelse. Mave og respiratorisk systemer også arbejde for at fjerne kuldioxid, ammoniak, salt og overskydende vand.

Sygdomme & lidelser

Sygdomme og lidelser, der påvirker ekskretionsorganerne system omfatter gigt, nyresvigt, urinvejsinfektioner, diarré og forstoppelse. Nyresvigt opstår gennem kroppens tabet af nyre funktioner. Når nyrerne svigter, er der ingen filtrering af blod, hvilket fører til en ophobning af affald i kroppen.

Gigt er en lidelse, hvor kroppen opbygger overskydende mængder af urinsyre da nyrerne ikke er i stand til at behandle det ordentligt. Gigt er årsagen ledsmerter og nyresten.

Urinary spore infektion er forårsaget af bakterier i urinrøret og blæren. Urinvejsinfektioner er mere almindelig hos kvinder end mænd. Dette menes at være forårsaget af den kvindelige urinrøret nærhed til anus.

Forstoppelse er tabet af regelmæssig og let afføring. Taburet passeret forstoppelse er ofte hårde. Diarré er modsat af forstoppelse; kroppen oplevelser mavekramper og hyppig løs, vandig afføring.

Behandling

Sygdomme og lidelser af ekskretionsorganerne system er ofte behandlet med medicin og livsstilsændringer. Urinvejsinfektioner behandles med antibiotika for at fjerne infektionen. Gigt behandles med specielle diæter. De lider af forstoppelse og diarré er givet medicin for at løsne afføring og fjerne overskydende vand fra kroppen, henholdsvis. Øge samlede vandindtag vil støtte forstoppelse.

Nyresvigt er behandlet med nyre dialyse til at filtrere affald fra blodet. Dette er en midlertidig løsning for betingelsen, og en nyretransplantation er den eneste kur for denne tilstand.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com