Bivirkninger af rygning

12/04/2011 by admin

Bivirkninger af rygning

Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse, en anslået 43.4 millioner amerikanske voksne røg cigaretter. Deres skadelige virkninger forårsager mange sygdomme og sundhedsproblemer, herunder kræft, luftvejssygdomme og hjerte-kar-sygdom. Næsten 438,000 dødsfald forekommer i USA årligt fra rygning.

Effekter

Tobak fundet i cigaretter er stærkt vanedannende. Sammen med vanedannende ingrediens nikotin indeholder cigaretter over 4.000 skadelige kemikalier--mere end 19 er direkte forbundet med forårsager kræft, ifølge health.nytimes.com. Nikotin påvirker kroppen på mange måder, herunder at ændre humør og adfærd, stigende puls, blodtryk, og midlertidigt øge årvågenhed.

Misforståelser

En person kan ryge, fordi han mener alle gør det, det vil gøre ham ser cool, eller at det vil ikke gøre nogen skade, indtil han vokser meget ældre. Sundhedsfaren er øjeblikkelig, og alle gør det ikke: en anslået 77 procent af amerikanerne er ikke-rygere.

Forebyggelse/løsning

FDA har godkendt medicin til at støtte i rygestop. Nikotin udskiftninger i form af tyggegummi og hud lapper er populære metoder. Ved hjælp af en støtte, er en rygers chancer for at holde op fordoblet, ifølge smokefree.gov.

Advarsel

Rygning dødsfald tegner sig for flere årlige dødsfald end HIV, alkoholmisbrug, mord og selvmord kombineret.

Berømte bånd

Sigmund Freud og den legendariske Babe Ruth døde af kræft i mundhulen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com