Hvad er funktionen af en binyrerne?

12/31/2011 by admin

Hvad er funktionen af en binyrerne?

Binyrerne er små organer, der hviler på toppen af hver nyre. På trods af deres lille størrelse, binyrerne spiller en vigtig rolle i kroppen, producerer mange hormoner, der påvirker vores udvikling og vækst, påvirker vores evne til at håndtere stress, og bidrage til at regulere nyrernes funktion.

Funktion

Binyrerne består af to dele - cortex og medulla--der producerer hormoner (kemikalier budbringere, der regulerer kroppens funktioner). Den medulla eller inderste del af binyrerne, producerer hormoner noradrenalin og adrenalin, der regulerer "kamp eller flugt" reaktion i kroppen, kroppens reaktion på stressende begivenheder. Cortex, den ydre del af binyrerne, producerer flere hormoner, der påvirker blodtryk og blodsukker niveauer, vækst, samt nogle seksuelle karakteristika.

Betydning

Fordi hormoner frigives af binyrerne er så vigtige for den generelle funktion af kroppen, kan adrenal lidelser have alvorlige konsekvenser på dit helbred. Tumorer i binyrerne kan udskille overskydende hormoner, forårsager en stigning i blodtryk eller hjerterytme og mindske immunfunktion. Lidelser, der resulterer i nedsat binyrefunktion, autoimmune sygdomme eller kræft, kan føre til lavt blodsukker og hjertesvigt.

Risici ved langvarig Stress på binyrerne

Cortisol løbende frigives fra binyrerne som reaktion på kronisk stress kan skade kropsvæv. Langsigtet adrenal stimulation kan føre til forhøjet blodtryk og mavesår og nedbryder hvide blodlegemer niveauer, øger din risiko for infektion. Over tid, kan binyrerne, selv blive ude af stand til at producere tilstrækkelige niveauer af cortisol til at håndtere den konstante stress du oplever. Symptomer på dårlig adrenal funktion omfatter træthed, muskelsmerter og lavt blodsukker.

Kontrol Stress at opretholde binyrerne sundhed

Du kan bidrage til at aflaste dine binyrer ved at lære, hvordan man bedre håndtere stress. Tage en yogatime eller lære nogle meditationsteknikker til at hjælpe berolige dit sind og tage dig ud af "Kæmp eller flygt" respons. Praksis langsomt, dyb vejrtrækning teknikker til at bremse din puls og lette eventuelle spændinger eller angst i kroppen.

Du kan også bruge urter som Eleutherococcus (150 mg dagligt) eller Ashwagandha (250 mg dagligt) at støtte adrenal funktion og øge din evne til at håndtere stress. Ashwagandha er en traditionel indisk urt, der har været brugt i århundreder til at støtte følelse af velvære. Eleutherococcus er en asiatisk urt, der giver antioxidanter og andre næringsstoffer til at støtte immunsystemet sundhed og mindske virkningerne af stress på kroppen. Selvfølgelig tale med din læge før du tager nogen urtemedicin.

Advarsel: Adrenal kræft

Adrenal kræft er meget sjælden, der påvirker kun omkring en ud af en million mennesker. Symptomer af adrenal kræft afhænger af, om tumor øger hormonniveauer--en "funktionel" vs "nonfunctional" tumor. Generelle symptomer er feber, mavesmerter, en masse, at du kan føle, og vægttab. Øget hormonniveauer kan forårsage en øget hjertefrekvens, højt blodtryk og blodsukker, blå mærker, øget tørst og skal tisse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com