Skadelige virkninger af lak fortynder

01/05/2012 by admin

Lak tyndere er en løsning, der bruges til at nedbryde de væsentlige egenskaber af lak ved fortynding og oploesning lak produkt. Lak tyndere er også brugt til oprydning, fjern lim fra en bred vifte af overflader og fjerne blæk på metal. Fordi det er ætsende, forværres tyndere hurtigt, tekstiler og mange overflader. Før du bruger, bør det altid være testet i en inconspicuous område. Beskyttende gear bør anvendes på udsatte kropsdele, især øjne og hænder.

Forsigtighed

Lak fortynder indeholder benzen, som er kendt for at forårsage kræft. Det indeholder også toluen, der forårsager fødselsdefekter og andre reproduktive skader, ifølge den U. S. Department of Health and Human Services' hjemmeside. Dampene er skadelige og kan påvirke nervesystemet eller hjernen.

Øjen- og hudirritation

En eller flere komponenter lak tyndere er øje irriterende. Eksponering for dampe og tåger eller direkte kontakt med fortynder, kan resultere i svie, rødme, hævelse og tåreflåd. En eller flere komponenter lak tyndere er en hud irriterende. Udsættelse for dampe eller tåger eller direkte kontakt kan skade huden. Dette omfatter udtørring og revner, rødme og brændende.

Fødselsdefekter

Undersøgelser har vist, at arbejdspladsen eksponering for opløsningsmidler sætte gravid kvinder en øget risiko for at få en baby født med misdannelser. Ifølge March of Dimes viste en canadisk undersøgelse fra 1999, at kvinder udsat for opløsningsmidler i løbet af første trimester var 13 gange mere sandsynligt--sammenlignet med ikke-eksponerede kvinder--at have en baby født med hjertefejl, døvhed, klumpfod og spina bifida. Toluen, en aromatisk kulbrinte almindeligt forekommende i lak fortynder, er en ingrediens, der kan påvirke udviklingen af ufødte babyer.

Indånding

Vejrtrækning høje koncentrationer af tåger eller dampe lak fortynder kan forårsage irritation næse og hals. Flere helbredseffekter omfatter kvalme, opkastning og tegn på nervesystemet depression, der omfatter mangel på koordinering, døsighed, træthed, hovedpine og svimmelhed.

Indtagelse

Hvis de sluges, en eller flere ingredienser af lak tyndere er giftigt og kan være skadelige. Skadelige virkninger af overeksponering kan omfatte fordøjelseskanalen irritation og tegn på nervesystemet depression, såsom mangel på koordinering, døsighed, træthed, hovedpine og svimmelhed. Mere alvorlige sundhedsmæssige virkninger er synsforstyrrelser, herunder blindhed, kramper, koma og død, ifølge det amerikanske Department of Health og Human Services.

Medicinsk tilstand Aggravations

Tidligere medicinske tilstande kan blive forværret ved udsættelse for lak tyndere. Respiratoriske symptomer kan opstå med præeksisterende lungesygdomme. Præeksisterende hudlidelser kan gøre en bruger mere modtagelige. Præeksisterende leveren og blodsygdomme kan også blive forværret. Eksponering for høje koncentrationer kan gøre en person med en allerede eksisterende hjerte sygdom mere modtagelige for uregelmæssig hjerterytme.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com