Calcium oxalat kost

02/13/2012 by admin

Calcium oxalat kost

Calcium oxalat kost er baseret på tanken om, at for meget oxalat i din kost sætter dig i større risiko for nyresten. Hvis du har en familie historie nyresten eller har haft dem selv, er disse enkle ændringer i din kost, som enhver kan gøre. Husk at konsultere din læge, før du ændrer din kost.

Nyresten

Calcium oxalat sten er den mest almindelige form for nyresten, der påvirker omkring 1 million mennesker hvert år. Nyresten kan være meget lille og passere uden smerter, men de fleste er stor nok til at forårsage svære smerter og kirurgi. Nyresten er mest almindelig hos mænd mellem 20 og 40 år. Du kan også være i fare, hvis du har en familie historie nyresten.

Oxalat

Oxalat kombinerer med calcium i tarmen, og det forhindrer for meget calcium fra at blive absorberet. Når du ikke spiser nok calcium, sendes for meget oxalat til nyrerne, forårsager sten til form. Oxalat findes for det meste i plante-baserede fødevarer.

Fødevareregler

Fødevarer med højt oxalat bør indtages sjældent, hvis du er i risiko for nyresten. Disse fødevarer omfatter rabarber, spinat, chokolade, hvedeklid, nødder, sort te og gryn. Fødevarer moderat i oxalat kan spises ikke mere end to til tre gange om dagen og omfatter yoghurt, æbler, ananas, brune ris, fennikel og salat. Der er også fødevarer, der er lav i oxalat og kan indtages så ofte som du ønsker, herunder grøn te, mælk, vin, ost, smør, avocadoer, bananer, kirsebær, pasta, vilde ris, kål, blomkål, honning og ahornsirup.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com