Hvordan man laver natriumcitrat antikoagulans

07/18/2012 by admin

Natriumcitrat er et salt produceret gennem reaktion af natriumcarbonat med citronsyre, der fungerer som en antikoagulans fraktionerede blod eller plasma eller blod skal gemmes. Siden 1914, blevet denne natriumsalt brugt til at bevare blod i blodbanker. Calciumioner til stede i blodet er chelateret med citrat ion af natrium citrat. Chelat er en proces, hvor organiske forbindelser danner flere obligationer med en enkelt metal ion, hvilket resulterer i dannelsen af komplekse molekyler, der er højt opløselig, hvilket gør ioner inaktive så de ikke vil reagere med andre elementer eller ioner til at producere bundfald eller koaguleret væske. Chelat af calciumioner af citrat ioner resulterer i dannelse af calcium citrat komplekser, der dermed forstyrre den naturlige tendens til blodet til at størkne.

Instruktioner

Instruktioner

• Udarbejde en vandig opløsning af citronsyre ved at sætte vandfri citronsyre i et bægerglas med vand. Måle 74.44 g (0.387 mol) af vandfri citronsyre med Mettler vægt, og opløse den i 100 ml vand.

• Foranstaltning 61.61 g (0.581 mol) af natriumcarbonat ved hjælp af en Mettler balance.

• Tilføje natriumcarbonat til denne løsning langsomt. Reaktionen vil skabe en energisk fizzing lyd som en indikation af, at kuldioxid der produceres.

• Holde tilføje natriumcarbonat indtil løsningen stopper fizzing. Dette er et tegn på at fuldstændig neutralisering har fundet sted. Dette vil producere 100 g (0.387 mol) af natrium citrat (i form af Trinatriumcitrat, C6H5Na3O7).

• Anbring et fordampende parabol på et stativ. Varme løsning med en bunsenbrænder, indtil det koger (kog i et fordampende fad så vandet vil fordampe).

• Indsamle natriumcitrat salt tilbage på den fordampende parabol.

Tips & advarsler

  • Hvis du ønsker et andet beløb af natriumcitrat, Juster mængder citronsyre og natriumcarbonat i direkte proportioner. Håndtere alle kemikalier med ekstrem omhu, da de kan være skadelige for dit helbred. Foranstaltning kemikalier præcist at sikre natriumcitrat er forberedt korrekt. Altid tilføje citronsyre til vandet og aldrig omvendt. Det er en kemisk princippet altid tilføje syre (AAA).
  • Citronsyre er brændbart, hvilket betyder, at det vil forårsage eksplosioner, når det kommer i nærheden af ild. Citronsyre kan forårsage åndenød og svær hoste på grund af ondt i halsen, indånding. Natriumkarbonat kan forårsage rødme af øjnene, hvis det kommer i kontakt med dem. Natrium citrat pulver kan forårsage alvorlig irritation af luftveje hvis indåndet, hvilket resulterer i en hoste og ondt i halsen.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com