Fødevarer rige i Nonsaturated fedt

05/26/2012 by admin

Fødevarer rige i Nonsaturated fedt

Opretholde en sund kost er afgørende for at leve et langt sundt liv. Når de spiser fødevarer, tyder læger på at vælge fødevarer lavt eller uden mættet og rig på umættede fedt, det sunde fedt. Læger, ernæringseksperter og andet sundhedspersonale anbefale vælger fødevarer med højt umættede fedtstoffer, som er fødevarer, der indeholder to hovedtyper af umættede fedtstoffer: flerumættede og enkeltumættede fedtsyrer.

Fordelene ved umættede fedtstoffer

Umættede fedtstoffer i fødevarer er almindeligvis omtales af sundhedsprofessionelle som de "gode fedtstoffer." De sunde, umættede fedtstoffer er almindeligt forekommende i fedt i flydende form ved stuetemperatur. Talrige undersøgelser har vist, at de to hovedtyper af umættet fedt, flerumættede og enkeltumættede fedtsyrer, ikke blot sænke din triglycerider, men også lavere dit LDL kolesterol (dårlige kolesterol) og øge dit HDL-kolesterol (gode kolesterol).

Umættede mad anbefalinger

Ifølge American Heart Association, bør den samlede fedtindtag fra fødevarer rige på umættet fedt ikke overstige 25 til 35 procent af samlede daglige kalorier. Altid tjek din mad labels for at sikre korrekt indtag af den korrekte mængde af fedt. Anbefalinger fra National Cholesterol Education Program tyder på ikke mere end 20 procent af dit normale daglige kalorieindtag bør komme fra enkeltumættet fedt og kun 10% kommer fra flerumættet fedt.

Fødevarer højt indhold af umættede fedtstoffer

Masser af valgmuligheder er tilgængelige, når det kommer til at spise mad højt indhold af umættede fedtstoffer. Nogle fødevarer med det højeste beløb af umættede fedtstoffer er olier som raps, olivenolie, solsikkeolie og sesamolie. Nogle nødder som mandler, paranødder, jordnødder, hasselnødder, cashewnødder og pistacienødder indeholder også store mængder af de sunde umættede fedtstoffer. Visse fisk som laks, tun og makrel er også kilder kendt for at være rig på umættede fedt.

At vælge fødevarer rige på umættede fedtstoffer

Forstå de rigtige fødevarer at vælge når du justere din kost til at omfatte mere umættet fedt er afgørende. Først skal du reducere dit indtag af de dårlige, usunde mættede fedtstoffer før øge dit indtag af de sunde, umættede fedtstoffer. Øge dit indtag af de umættede fedtstoffer før du udskifter dit mættet fedt indtag kan føre til en usund høj kalorieforbrug. Læger foreslår forbrugende fødevarer rige på flerumættede og enkeltumættede fedtsyrer kun, at fjerne fødevarer fyldt med mættet fedt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com