Om det centrale nervesystem

05/19/2012 by admin

Det centrale nervesystem spiller en vigtig rolle i menneskelig funktion, herunder regulering af kroppen processer, adfærd, bevægelse og kompleks tænkning.

Struktur

Det centrale nervesystem indeholder hjernen og rygmarven. Hjernen består af to hoveddele, prosencephalon og hjernestammen.

Funktion

Det centrale nervesystem funktion er at overføre oplysninger mellem hjernen og resten af kroppen. Prosencephalon af hjernen er ansvarlig for højere orden processer, såsom hukommelse og rationel tænkning, mens hjernestammen er ansvarlig for lavere orden processer, såsom regulering af puls og åndedræt.

Lidelser

Centrale nervesystem sygdomme omfatter beslaglæggelse lidelser som epilepsi, Parkinsons sygdom, Huntingtons sygdom og multipel sklerose

Aging

Nerveceller går tabt, når en person når unge voksenliv. Dette øger den tid det tager for at overføre informationer mellem nerveceller.

Misforståelser

Nogle almindelige misforståelser afholdt om hjernen og centralnervesystemet er at hjernen kan ikke helbrede sig selv, det er en ensartet vævsmasse, rygmarven og ryghvirvler er det samme, og at hjernen ikke ændrer strukturelt. Disse er alle usandt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com