Påvisning af lungekræft

03/28/2012 by admin

Påvisning af lungekræft

Betydningen af tidlig diagnose

Hvert år omkring 170.000 amerikanere dør af lungekræft. På verdensplan, hævder sygdommen omkring 1,3 millioner liv. Fordi symptomerne ofte ikke overfladen indtil sygdommen har nået fremskredne stadier, er det vigtigt at blive testet før du føler nogen advarselstegn. Typisk er mennesker, der er mest udsatte for at udvikle lungekræft disse 50 til 70 år gammel, der har røget i mindst ti år eller har røget to cigaretpakker dagligt i fem år.

Røntgenundersøgelse af thorax

Bryst x-stråler er den mest udbredte værktøj til at finde nogen masserne i lungerne. De er de mest overkommelige og hurtigste måde anvendes til at påvise lungekræft, stand til at finde tumorer i mindst en centimeter. Men fordi brystet består af væv af forskellige konsistenser, bryst x-stråler er den mest udfordrende af alle Radiografisk prøver at gøre. Endnu værre, ikke standard bryst x-stråler ikke ofte spot lungekræft, indtil det er for sent.

Computertomografi

Beregnet tomografi (CT) scanninger give mere nøjagtige data vedrørende størrelse og form, samt finde nogen tumorer. Bruger en x-ray bjælke, der kredser om en patient, leverer proceduren, der røntgenstråler, der er taget fra forskellige vinkler. CT-scanninger, som er den mest pålidelige og ikke-invasive værktøj til find lungekræft, kan afsløre små knuder, der ikke er mærkbar på røntgenundersøgelse af thorax. De kan også vise, hvis lymfeknuder er udvidet. Lav-dosis spiral CT-scanninger er ved at blive en af de mest effektive måder at afsløre lungekræft. En smertefri procedure, det har gjort ved hjælp af edb-imaging maskiner, der tager mere end 100 på hinanden følgende billeder. Udover at være følsomme og pålidelige, er det også i stand til at finde kræft tidligt.

Autofluorescence bronkoskopi

Auto-fluorescens bronkoskopi er en procedure, ved hjælp af et hvidt lys til at belyse præmaligne og maligne cancer væv. Designet til at opdage tidlige lungekræft og pre invasive læsioner, identificerer processen kilde af unormale celler, hvilket gør det muligt at bestemme tidlige stadier af lungekræft, så terapeutisk behandling kan følge for at forbedre diagnose af sygdommen. Det er udført under lokalbedøvelse, enten med eller uden sedation eller under fuld narkose.

Sputum cytologi

Sputum cytologi undersøger sputum (slim prøver) for at finde unormale celler. Spyt fremstillet i lungerne og luftvejene fører til lungerne, er ikke det samme som spyt. Proceduren, der er gjort for at finde noncancerous lungeproblemer, når kræft er mistanke. Prøver af spyt kan indsamles af patienten hoste op slim. En patient kan også puste i saltvand til at tvinge Slim ud af munden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com