Almindelige årsag til gulsot

04/21/2011 by admin

Gulsot er en medicinsk tilstand, der yellows hud og slimhinder. Gulsot er normalt forårsaget af forhøjede niveauer af bilirubin i kroppen. Bilirubin er produceret som følge af nedbrydningen af hæmoglobin i de røde blodlegemer. Når for meget bilirubin er produceret, er det et tegn på at den galdegang eller leveren ikke fungerer normalt. Gulsot er en fælles betingelse fundet i nyfødte spædbørn og er let behandles og ikke normalt skadelige for babyer.

Hepatitis

Hepatitis kan undertiden være ansvarlig for gulsot. Hepatitis er betændelse i leveren. Det kan være forårsaget af en række faktorer: virus, alkoholmisbrug, medicin og traumer. Andre symptomer forbundet med hepatitis omfatter influenzalignende symptomer (kvalme, opkastning og diarré), feber, muskelsmerter, kulderystelser og træthed. Der er forskellige former for hepatitis herunder Hepatitis A, B, C, D, E G og X. Autoimmune hepatitis er når kroppens immunsystem angriber leveren celler og leveren bliver betændt som følge.

Hæmolytisk anæmi

En anden almindelig årsag til gulsot er hæmolytisk anæmi. Hæmolytisk anæmi ødelægger tidligt røde blodlegemer. Den sats, som blodlegemer opdeles normalt er mellem tre til fire måneder. Med hæmolytisk anæmi nedbryder kroppen røde blodlegemer i et meget hurtigt tempo. Patienter, der oplever svære tilfælde kunne dø. Nogle symptomer på denne tilstand omfatter bleg hud læber, skøre negle, mørk urin, ømme mund, forstørret milt og åndenød.

Galdesten

Gulsot er også bundet til patienter, der oplever problemer med galdesten. Galdesten opstår når kemiske forbindelser form fast indskud inde galdeblære i galdegangene. Folk kan have galdesten i år og aldrig oplever nogen symptomer. Men når galdesten bliver udvidet de kan blokere og beskadige galdeblære. Patienter med galdesten kan også opleve følgende symptomer: ekstreme mave smerter, fordøjelsesbesvær, oppustethed, mavekramper, kvalme, opkastning, feber, kulderystelser og svedeture.

Tyfus

Tyfus er normalt findes i tredje verdens lande og ikke er en fælles betingelse fundet i USA. Tyfus er en mave bakteriel infektion (svarende til madforgiftning). Gulsot kan undertiden være tilknyttet tyfus. Andre symptomer relateret til tyfus omfatter kvalme, feber, forstoppelse, hovedpine, bryst og mave udslæt, opkastning og tab af appetit.

Septo-optisk dysplasi

En anden almindelig årsag til gulsot kan knyttes til Septo-optisk dysplasia. Denne sygdom er forårsaget af en fødselsskade, der forringer vision og forårsager hypofyse mangler. Denne sygdom kan medføre blindhed og hormonelle problemer. Septo-optisk dysplasi symptomer omfatter: lav muskeltonus, anfald, elev dilatation, indlæringsvanskeligheder, udviklingsmæssige forsinkelser og underudviklede synsnerverne.

Kræft

Mave, galdegang, galdeblære og lever (hepatocellulært carcinom carcinom) kræftformer er også forbundet med gulsot. Andre komplikationer i forbindelse med disse specifikke kræftformer omfatter utilpashed, feber, kvalme, vægttab, abdominal væskeophobning, tab af appetit, forstørret milt og lever, opkastning, anæmi og mavesmerter.

Advarsel

Kun en læge kan ordentligt diagnosticere gulsot eller årsager til gulsot. Visse lægemidler eller andre faktorer kan bidrage til gulsot og patienter bør ikke selvstændige diagnosticere symptomer. Hvis patienter oplever gul hud eller nogen af de ovennævnte symptomer for en længere periode, bør de straks søge lægehjælp.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com