Hvad er den normale blodtryk for kvinder?

01/20/2011 by admin

Hvad er den normale blodtryk for kvinder?

Det er vigtigt at overvåge dit blodtryk jævnligt og ændre din kost, livsstil og niveauer af fysisk aktivitet til at bevare dit blodtryk inden for normalområdet. Om at tage prævention piller, gravid, menopausale eller African American, opretholde normale blodtryk reducerer risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde i kvinder i alle aldre.

Definition af blodtryk

Blodtryk refererer til måling af kraften mod væggene i arterierne som hjertet pumper blodet gennem kroppen. Hver gang dit hjerte kontrakter, er blod "presset" mod væggene i arterierne og målt som systolisk blodtryk (det første eller øverste tal). Når hjertet slapper og fylder med blod, falder pres på arterievæggene markant. Denne afslappet tilstand måles som Diastolisk blodtryk (sekund eller nederste tal).

Måling af blodtryk

Blodtryk er taget ved hjælp af et stetoskop til at lytte til dit blod flyde og en manchet stil blodtryksmaaler, som er svøbt omkring overarmen og pumpes op. Presning frigivelse ventil, er lufttryk i manchetten langsomt reduceres indtil lægen hører en dunkende lyd, der angiver, at blodet igen gennemtvunget brachialis arterie. Dette er registreret som systolisk eller top antallet af dit blodtryk. Lufttryk på manchetten vil fortsat blive frigivet indtil ingen lyd, og dette tal vil blive registreret som din diastoliske blodtryk.

Normalt blodtryk

Optimal blodtryk anses for at være 120/80 mmHg eller derunder; blodtryk så højt som 130/85 mmHg fandt imidlertid stadig inden for normalområdet. En diagnose af højt blodtryk eller hypertension er som regel lavet efter tre eller flere på hinanden følgende aflæsninger er taget på 140/90 mmHg eller derover. Medicinsk behandling er normalt indledt.

Bemærk, at blodtrykket intervaller ovennævnte gælder for både mænd og kvinder. Men kvinder har særlig risiko for at udvikle forhøjet blodtryk. Stof fabrikanten oplysningserklæringer advarer om, at p-piller er blevet forbundet med forhøjet blodtryk i nogle kvinder. Kvinder ordineret p-piller er advaret om ikke at ryge under det, især hvis de lider af mild nyresygdom, har en familie historie af forhøjet blodtryk eller er over 35 år.

Sorte kvinder i risiko

Statistisk, er African American kvinder i alle aldre mere tilbøjelige til at have højere blodtryk end hvide kvinder og til at være mere modtagelige for hypertension og de tilknyttede sundhedsrisici. Der er ingen videnskabelige beviser, der viser, hvorfor, men.

Blodtryk i graviditeten

Nogle kvinder udvikler forhøjet blodtryk pludselig under en graviditet, som er en tilstand kaldet svangerskabsuge hypertension. En pludselig stigning i blodtrykket kan være alvorlige og forårsage komplikationer herunder tidlig fødsel af barnet eller lav fødselsvægt. En gravid kvinde kan også udvikle preeclampsia, som er en pludselig stigning i blodtrykket, der finder sted efter den 20. uge af graviditeten. Præeklampsi kan være livstruende for både barnet og moderen, og fødselslæge vil ofte vælge for at levere en baby tidligt ved kejsersnit.

Blodtryk og overgangsalder

Præmenopausale kvinder (generelt under alder 45) udvikle forhøjet blodtryk mindre hyppigt end mænd, menes at være forårsaget af de beskyttende virkninger af hormonet østrogen. Dog har på om alder 55 (når de fleste kvinder er gennem overgangsalderen og menstruationscyklus er ophørt helt), kvinder en meget højere risiko for at udvikle forhøjet blodtryk end mænd.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com