Gruppe B hæmolytisk Strep infektion

02/03/2011 by admin

En gruppe B hæmolytisk strep infektion er forårsaget af en bestemt stamme af streptococcus bakterien. Også kendt som Streptococcus agalactiae, denne mikroskopiske patogen er faktisk ret almindeligt i en persons legeme og normalt udgør ingen trussel for en sund voksen. Men for babyer, seniorer og mennesker med nedsat immunforsvar, S. agalactiae kan føre til alvorlige komplikationer.

Funktioner

Gruppe B streptokokker (GBS) er almindeligt forekommende langs halsen, blære, endetarmen, tarmene eller vagina. Men tilstedeværelsen af S. agalactiae medfører ikke nødvendigvis en sygdom. Det er normalt ikke før patogenet ind i blodbanen, du vil lide en infektion.

Betydning

En af de mere almindelige forekomster af GBS infektion er hos nyfødte. Dette er især udbredt når bakterien findes i moderens vagina. Under en vaginal levering er det muligt for moderen at passere bakterierne til sit barn. Ældre og personer, der lider af sygdomme som diabetes, leversygdom, HIV og kræft er også modtagelige for GBS infektioner, fordi de ofte har kompromitteret immunforsvar, der giver mulighed for bakterier til at invadere i blodbanen.

Symptomer

Nyfødte, der har indgået en gruppe B hæmolytisk strep infektion, vises sløv, har problemer med fodring og har feber. Efterhånden som de bliver ældre, ændre symptomerne lidt. Sløvhed, feber og fodring problemer, kan dit spædbarn også begynde at lider en luftvejsinfektion og beslaglæggelser. Hos voksne, symptomer er ikke fælles, men du kan opleve feber, kvalme, opkastning, diarré, kramper, lavt blodtryk og at kuldegysninger.

Behandling

I både nyfødte og voksne bygger behandling i vid udstrækning på recept antibiotika. Men metoden som disse medikamenter administreres varierer afhængigt af alder og helbredstilstand. I nyfødte (og undertiden ældre), er antibiotika givet intravenøst. Hvis respiration er berørt, kan supplerende ilt administreres. Voksne får orale antibiotika. Disse bør tages indtil recepten løber ud for at undgå tilbagefald af sygdommen.

Identifikation

En flydende prøve er alle lægen skal afgøre, om du har S. agalactiae. Vordende mødre, der testes positive for patogenet vil blive givet et kursus af antibiotika for at hjælpe befri kroppen af bakterier før levering.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com