Nikotinprodukter virkning på blodkarrene

02/28/2011 by admin

Nikotin kan påvirke blodkar i det menneskelige legeme på flere måder. For det meste, er Nikotins virkning på blodkarrene negativ; men måske overraskende, er der også en positiv effekt, der i fremtiden kan forårsage nikotin anvendes som et terapeutisk stof.

Dårligt

For brugere af produkter, der indeholder nikotin, er nyheden for det meste dårlig. Nikotin påvirker blodkarrene negativt i både en kortsigtet og en langsigtet måde.

Nikotin bidrager til at øge niveauet af LDL kolesterol, som er den "dårlige" kolesterol. Over tid, vil dette øge graden som foringer af de indvendige vægge af blodkar blive belagt med plaque. Som plaque bygger gennem årene, øger gradvis indsnævring af blodkarrene, der risikoen for et hjerteanfald. Ophobning af plak øger også risikoen for slagtilfælde.

Nikotin også forårsager blodkarrene til at snøre. Den resulterende begrænsning af blodgennemstrømningen gennem sammensnøret fartøjer forårsager en stigning i blodtryk og en udvidelse af pulsen. De snærende effekt af nikotin forstørrer miljøfarer ved plaque akkumulation.

Disse skadelige virkninger af nikotin medvirkende faktorer i de statistikker, der angiver, at tobak brugere er i større risiko for hjerteanfald, slagtilfælde og selv erektil dysfunktion.

Gode

I 2000 foranstaltede forskere ved Stanford University Medical Center en undersøgelse formål er at påvise de negative virkninger af nikotin på blodkarrene. De bekræfter, at nikotin spiller en rolle i ophobning af plak i blodkar, men i processen har de lært noget ganske overraskende: nikotin faktisk fremmer nyt blod fartøj vækst.

Det er ikke helt gode nyheder. Forskerne rapporterede, at denne evne til at fremme blodkar vækst, kaldet angiogenese, kunne bidrage til at stimulere væksten af tumorer. Lunge kræftceller voksede hurtigere efter at være implanteret i mus, der forbrugende nikotin.

Men denne uventede effekt af nikotin kan fremover udnyttes som en behandling for en række betingelser og sygdomme. I Stanford undersøgelsen, for eksempel, forskerne fandt, at nikotin evne til at vokse nye blodkar hjalp gendanne ilt til lemmer af mus, der havde været kunstigt berøvet af ilt.

En dag, kan nikotin anvendes i en række gavnlige anvendelser. Det kan bruges til at hjælpe sår heler hurtigere. Det kan muligvis hjælpe gendanne beskadigede omsætning til hjerteanfald og slagtilfælde ofre. Og nikotin er selv undersøgt som en potentiel terapi for personer, der lider af Parkinsons og Alzheimers.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com