ACL kirurgi procedurer

05/15/2010 by admin

ACL rekonstruktion

Den forreste korsbånd, en gang splittet, kan aldrig blive repareret til sin oprindelige tilstand, men snarere, rekonstrueret ved hjælp af andre dele af kroppen. Der er tre almindelige måder, som kirurger gå om genopbygning af knæet.

Ved hjælp af den midterste tredjedel af patella senen, der forbinder knæskallen med skinnebenet, samlet læger vil en ny ACL-liste. Når de trækker patella senen fra dens oprindelige plads, fjerne kirurger også et stykke af knoglen patella og tibia, hvorved ikke foruroligende med senen vedhæftede filer. Denne procedure, hvormed patella senen er placeret i knæet som en ACL, anses af mange læger til at være den mest sikre type ligament "graft." Men denne procedure kan give smerter og smerter i knæet i mange år fremover.

Da forstrækning senen på bagsiden af låret er udstyret med masser af sener, er dette ofte en populær form for ACL udskiftning. Hvad kirurger gøre, er at fjerne en del af en forstrækning og bruge det til at fungere som den nye ACL. Dette mindsker risikoen for smerter i fremtiden, men nogle kirurger spørgsmålstegn ved dens langsigtede stabilitet som en fuldtids ACL udskiftning.

En tredje populær form af ACL udskiftning er gennem donor væv grafts, hvorved patella senen af en Kadaver bruges til at rekonstruere en ny ACL-liste. Men denne form for ACL rekonstruktion udbytter langsommere opsving tid for de nye ACL, og derfor mindre pålidelige. Denne procedure også bærer risikoen for infektion eller afvisning, men en fordel er proceduren kan normalt ske arthroscopically, med langt mindre smerter efter operationen.

Artroskopisk kirurgi

Artroskopisk kirurgi indebærer et instrument, der er knyttet til et lille kamera. Dette kamera, knyttet til slutningen af en artroskop, sende billeder til en skærm, der gør det muligt for kirurgen at se indersiden af knæet via en mindre invasiv rute. Denne procedure er ofte udført som en ambulant kirurgi, selv om nogle læger vil kræve en overnatning.

Før rekonstruktion ACL, bruge kirurger arthroscopes til at kortlægge hele knæleddet, således gør det muligt for dem at undersøge eventuelle yderligere skader, som kan ændre eller udsætte operationen.

Uden kirurgi

I visse tilfælde, kan mennesker reparere ACL uden behov for kirurgi, typisk gennem fysisk rehabilitering og en restrengthening i knæet. Men for dem, der ønsker at genoptage nogen form for strenge, atletisk regime, de fleste læger vil anbefale en fuld genopbygning af knæet, eller artroskopiske kirurgi.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com