Hvorfor syre refluks forårsager hoste

10/03/2010 by admin

Hvad er syre reflukssygdom?

Fordøjelsen begynder i munden med tygge og fortsætter når maden er slugt. Maven indeholder en blanding af syre, galde og pepsin, der yderligere nedbryder mad, før det kommer ud i tarmen. En lille ring-formet muskel kaldes den lavere esophageal sphincter (LES) åbner for at give mulighed for maden at passere igennem til maven, så lukker for at forhindre maveindholdet fra genindføres spiserøret. LER kan blive svag og undlader at lukke helt, eller visse fødevarer eller medicin kan sænke trykket i maven og LES åbner uhensigtsmæssigt. Mavesækkens indhold og derefter vaske tilbage i spiserøret og forårsage brændende smerter typisk forbundet med syre reflukssygdom.

Symptomer

Maven væske er sure og irriterer spiserøret. Almindelige symptomer på syre reflukssygdom er halsbrand, smerter i brystet, hvæsen, synkebesvær eller en sur smag. Hoste er et fælles symptom, men det er ofte ikke anerkendt som er relateret til syre refluks. Hoste kan ledsage halsbrand eller brystet smerter, men nogle mennesker kan opleve hoste uden andre symptomer.

Hvorfor syre refluks forårsager hoste

Acid reflux kan medføre hoste på flere måder. Der kan være kun en lille mængde af maven væske opgylpet ind i spiserøret, ikke nok til at forårsage en brændende fornemmelse, men nok til at forårsage en hoste. På andre tidspunkter er væsken for det meste galde, som brænder ikke men stimulerer hoste. Nogle gange sådan en stor mængde af maven væske refluxes at det olieudslip i lungerne, forårsager vedvarende hoste og potentielt fører til lungebetændelse eller bronkitis. Hoste kan også være forårsaget af halsbrand medicin.

Diagnose og behandling

Acid Refluks-associerede hoste er en af de mest almindelige årsager til kronisk hoste, men det kan være svært at diagnosticere. De fleste mennesker forbinder ikke hoste med syre reflukssygdom, især hvis de ikke oplever halsbrand. Din læge kan administrere en simpel vejrtrækning test for at afgøre, om en vedvarende hoste er på grund af syre refluks eller en anden betingelse. Hoste suppressants bruges til hoste på grund af forkølelse er ineffektive. Behandlinger for syre reflukssygdom, såsom antacida, nitrat, betablokkere eller protonpumpehæmmere, er også effektiv til behandling af syre refluks hoste. Overforbrug af antacida, dog kan forværre hoste. Lejlighedsvis brug af antacida hjælper neutralisere overskydende mavesyre, men overforbrug kan forårsage mave til at producere større mængder af væske, som derefter gylper i spiserøret.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com