Laryngoscope medicinske procedurer

02/17/2011 by admin

Laryngoskoper er enheder designet til at give visuel undersøgelse af halsen, stemmebånd og strubehovedet (strubehovedet). De kommer i tre grundformer: stive rør, fleksible rør og fiber-optiske enheder. Når Laryngoskoper anvendes, er betegnelse for proceduren, der laryngoscopy. Ud over diagnosticering vokale problemer, kan laryngoscopy bruges til at diagnosticere vejrtrækning og synke vanskeligheder, vedvarende hoste, øre eller hals smerter og fysiske begrænsninger af halsen.

Før dit Procedure

Ifølge den nonprofit Aurora sundhedspleje, kan din læge bestille en række test forud for din laryngoscopy. Disse omfatter en fysisk eksamen, røntgenundersøgelse af thorax og computertomografi (CT) scan, der bruger en computer til at generere billeder af din krop 's interiør. Derudover din læge kan bede dem om at sluge et stof kaldet barium, som vil forbedre kvaliteten af X-ray billeder. Du kan også nødt til at suspendere anvendelsen af visse lægemidler i ugen før dit procedure. Disse omfatter anti-inflammatoriske som aspirin, og blodfortyndende medicin såsom warfarin (Coumadin) og clopidogrel (Plavix).

Indirekte Laryngoscopy

I nogle tilfælde, før din vigtigste laryngoscopy vil din læge udføre hvad kaldes en indirekte laryngoscopy. I denne procedure, vil du sidde oprejst i en stol og åbne munden. Efter bedøvende overfladen af din hals med en bedøvelse, vil lægen indsætte en varm spejl og undersøge din larynx. Han vil også kontrollere for åbenlyse fysiske problemer såsom tilstedeværelsen af fremmede objekter.

Stive og fleksible Laryngoskoper

Typisk, en indirekte laryngoscopy er fulgt ved direkte undersøgelse. Hvis din laryngoscopy er udført med en stiv eller fleksibel laryngoscope, vil du sandsynligvis modtage generel anæstesi for at dulme din krops naturlige resistens over for at have et objekt i din hals. Disse procedurer er typisk udført i en operationsstue. Under din laryngoscopy, vil din læge indsætter en laryngoscope i din hals og se gennem et okular på sin afslutning at fokusere på overfladen under behandling. Hvis det er nødvendigt, vil han også tage vævsprøver, fjerne vækster fra dine stemmebånd eller trække eventuelle fremmedlegemer.

Fiberoptisk Laryngoskoper

Hvis din laryngoscopy er udført med en fiber-optisk enhed, vil du modtage en lokalbedøvelse til at bedøve din hals og kedelig din naturlige gag refleks. Din læge vil derefter indsætter en fleksibel fiberoptisk rør via et af næseborene og ned i din hals. Brug af en lys-indsamling Forstørrelsesglas knyttet til røret, vil han derefter undersøge dine stemmebånd, strubehovedet eller hals og tage billeder af hvad han finder. I nogle tilfælde, er en fiber-optisk laryngoscope indsat gennem munden i stedet for næsen. Hvis det er nødvendigt, kan narkose også erstattes af lokalbedøvelse.

Resultater

En indirekte laryngoscopy vil tage blot et par minutter. Afhængigt af dine behov, kan dine vigtigste procedure vare alt fra 5 til 45 minutter. Hvis vækster er fjernet under proceduren, skal du blive på hospitalet natten over. Potentielle komplikationer af en laryngoscope omfatter trække vejret og synkebesvær, blødning, øget smerte og infektion. Kontakt din læge, hvis nogen af disse bivirkninger opstår.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com