Primære principper af motiverende samtaler

08/18/2014 by admin

Primære principper af motiverende samtaler

Motiverende samtaler er en psykologisk proces med en facilitator, stille spørgsmål til en klient til at identificere områder af følelsesmæssige og mental forvirring for at bringe klarhed og frihed. Metoden bruges til at hjælpe med at motivere klienten med positiv tænkning og evne til at fokusere på styrker i stedet for svagheder. Motiverende samtaler opererer fra fire primære principper, ifølge institutefamily.org. De fire grundlæggende principper er: et lyttende øre, identificere modsigelser, justering af modstand og selvtillid.

Lyttende øre

Motiverende samtaler bruger en nonconfrontational tilgang, hvor kunden opfordres til at dele hans vanskeligheder, frustration og perspektiv på liv uden at blive bedømt eller korrigeret. Facilitator tilskynder en sikker og troværdig miljø for klienten, så føler han frihed til at ikke holde nogen tanker tilbage. Facilitator har ikke enig med alt, hvad kunden siger, men hun anerkender pågældende persons følelser og perspektiv på emnet og empatiserer med ham. Det er gennem at lytte til klientens udtryk at facilitator er i stand til at guide samtalen.

Identificere modsigelser

Motiverende samtaler er primært baseret på klientens ambivalens, en blanding af følelser. Da klienten taler om problemer i hendes hjerte, spørger intervieweren klienten spørgsmål, der kan hjælpe hende med at identificere uoverensstemmelser mellem hendes begær, tro og behov og hendes nuværende handlinger. Denne proces hjælper klienten til at adskille de to sider af den følelsesmæssige forvirring. Når ønske og negative handling er identificeret, er klienten stand til at forstå hendes ambivalens.

Justering af modstanden

Når en person er resistente, ønsker han ikke at ændre. Når formidler støder på modstand fra klienten, vil hun forsøge at ændre retninger og finde en anden tilgang til at hjælpe klienten til at se klart. For eksempel, hvis facilitator var at fortælle kunden, han skal holde op med at ryge cigaretter for at forbedre sin sundhed og han er defensiv og resistente, vil facilitator afvige fra emnet og forsøge at finde en anden måde at hjælpe klienten ser hans behov for sundhedsmæssige forbedringer.

Fremme selvtillid

Fokus for motiverende samtaler er klientens styrker. Ved at opfordre kunden i de områder af hendes liv, der er stærk, den pågældende persons selvtillid vokser og skaber motivation til at fortsætte med at ændre. Facilitator noterer sig den følelsesmæssige realisering og fremhæver det for klienten at se og reagere på.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com